Aattelin toevotella. Talavinen aamu on akkunan takana. Lippu liehuu sen merkiksi että tännään on vappaat vaalit, vappaassa maassa, jossa ei kettää pakoteta mihinkää. Itekuki voe päättää antaako äänesä vae pittääkö itellään. Tämmönenhän on kovin riemullista tojeta. Sempä vuoksi voijaan vielä iltasella jännätä kuka voetti ja kuka nielee katkeran kalakin.
smiley
Seki tässä sunnuntaeaamussa on merkittävvää, että  saahaan, tae on jo saatu, takasin se mikä laenassa on ollut. Hyvinhän nuo on tuota pitäneet. Nukkuissa se vietiin ja nukkuissa tuotiin. Kiitetty olokoon kesäaika!Korkuva eivät laenalle maksaneet, muttä näenä matalaen korkojen aekana voe hyristä tyytyväesyyvestä jos pelekän pääoman saa takasi. Niitä Urpilaesen vakkuuksija kun ei tässä asijassa oo. Jotkuhan ne kiukkuvaa tuosta kesäajasta, muka ottaa aevoon tuo kellojen siirtely, tae paremminki viisarien. Kuka se pakottaa siirtään. Ei kukkaa! Tallouselämässä tunti on suuri tekijä bisneksen kannalta.  Jää kaopat tekemättä jos puttiikki on kiinni kun soettelee..Joten aeka on rahhaa.
smiley
Eläkeläesellehän tuommoset kellojen viisarin siirtelyt ontervetullutta vaehteluva. Varsinki seinäkellon viisarit antaa jännitystä ja seikkailun tuntua elämään kun keikkuu keittijöjakkaralla viisarijen kimpussa. Jos hyvin käö niin hyvä on, jos huonosti , niin siinä on pari vaehtoehtuva. Ei tuu hikirupija tae sitte kirkonkellot kuuluttaa ommaeset haotajaisiin. Näen on jälleen työllistetty monta kansalaesta ja pappiki pääsi kehumaan vaenajaa. Kukapa ny kuollutta moettii.
smileyVaen meleko hyvin se potkii jos kärsii potkasta. Suuret asijat näöttää pieniltä ja pienet ylipääsemättömiltä. Kamalaa poruva pijetään mitättömistä asijoesta ja luuvitonen heilahtaa heleposti. Vanahuksethan nuo nykysin näöttää olevan hyvinki suosittu kohe. Seo kun näppärä potku niin uhuri on hilijanen pitemmän aekaa.Rahhaahan vanahalla on matkssa, kukapa kunnon vanahus luottaa muoviläpysköehin? Eläkkeenmaksupäevänä onki nippu satasija kassissa. Sepä soppii roeston näppiin kun suutarin sormi sijan silimään.
smiley
Suutarista puhheenollen, Niitäki alakaa olla sukupuuttoon kuolemassa.suuremmat joukot. Eipä ennään pysy pikilanka suutarin näpissä, eikä sormi sijan silimässä.Vaen sitä on maalimanmeno, tae tulo. Kuka helekutti senkää pystyy sanomaan onko menossa menopaussi vai tulonjako? Kovin epämääräsijä ovat immeisen ilimasut. Puhhuu yhtä ja tarkottaa toista. Toiseksi jäänyt on tietysti hävinnyt =hopijalla. Kultamitalit muistetaan, vaekka ei se hopijakkaa oo häppee? Vaekija sitä tosin on meikäläesen sanuva, kun eijoo niitä mitallipalleja  elämässä saavuttanu. Hävinneen katkeraa kalakkija on pitäny ryystää, että suupielet vereslihalla ja maha kuralla.
smiley
Vae eihän sitä passaa turhija huolija kantaa. Varistellee liijat paenot hartijoelta niin kepijää on taevalta taettaa vaekka lumiumpisessa. Hyvässä lykyssä hanki kantaa ja äkkijä on seoraava etappi saavutettu jopa vaohilla sivvuutettu. Jarrut eivät pijä eikä estoja näkyvissä. Homma hörppää yli eikä pilssipumppu toemi, mutta matka jatkuu lissääntyvällä vaohilla. Kato alamäki ei pensaa tartte eikä nousuista ole tietuva. Vaen eipä oo suru puserossa kun pusero pantiin kiertoon. Päällystakin sentään voe kääntää jos tullee tiukempi saoma. Se on vaohti joka tukassa tuntuu - ja kossu!
smileyKuten jo maenittin niin talvi on meillä taas.Pakkasta -4,6 Alin ollu yöllä -6.6 Pilivistä, taevas anataanee sajetta. Se lie lunta ja räntää.Joko tuo tosissaan talaven alakaa. Tullee pitkä ja kylymä talavi, tae sitte ei. Siinä ne on ne ääripäät jotka keväällä voiaajaan tojeksi tojeta. Vae ei siinä mittää. Päästellään kun ratas pyörii.Käökäähän ääntelemässä jos ei oo vielä tullu käötyä. Saahaan uutta vaohtija kun on verekset vetäjät. Siitä se riemu ratkijaa -O-