KOVAT ON AJAT
vaen vielä kovemmat on pojat, meinaan nuo AY-pomot. Meinaan että ihimeporukkaa. Onkohan niillä vikkaa ajatteluelimissä, vae eikö niillä oo tajua että kalattomasta järvestä ei kannata onkia, ei ainakaan saaliin toivossa. Huonolla tuurilla mennee onkijalta vieheet ja vavatkin.
***
Jokkaenen kenokaola rynnii telekkuruutuun näkymättömän suuren kaohan kanssa, kurkistellen mahollisuutta kaapasta kaohasa täöteen suuresta, näkymättömästä, yhteisestä kupista. Ei ne poloset nää, että kuppi on tyhyjä, kun jo ennakolta on lapijoetu sopat suihin ja onpa vielä raapastu kulhon pohojaan ammottava aukko josta soppa valluu maan rakoon.
***
Kyllä nyt pitäsi keskittyä tilikitteen sitä pohojaroppuva, että alakas taas olla soppaa kaohottavaksi. Vae eihän nämä pönäkät viininryystäjät älyvä mittää muuta kun että omassa lasissa riittää valtaviinijä riittävästi. Ny saatanat tuolla itkevät kun lihaa ei löytynytkää. Tyhyjista luista ei mittää irtuva. Elukka pittää ensin kasvattaa ja lihottaa, ennen kun sen tappaa. Eikä se tappaminen oo ees viisasta- parempi lypsää suurimpia paineita poes. Sillä laella sitä pyssyy jottae suolenmutkassa.
****
Asiahan ei mulle kuulu. Eiköhän sen kapian kyrsän saa jatkossaki. Vanaha ei palijo tarvitte. Tosin nehän ne on suurimpia valittajia, vaikka luulis, ettei se soppakattila oo  ollu jokapaevä aiemminkaa kukkuroellaan. Joutessaan jottae pittää valittaa, minkä ny kamojesa keskeltä kehtaa.  . No kuki taaplaa tyylilään. Tae  enimmäkseen ei taaplaa ollenkaa - valittaa vaen!
***
Sehän on viikko puolivälin paekkeilla. Pakkasta on-10.2 .Talavi ei osota yhtää heikkouven merkkejä, Siperija opettaa oekein tosissaan. Kaeppa se kevä kuminki tullee kun kerkijää, mutta maalis ei taija maata näöttää? No, jos lumilapijolla kaevaa montun niin voe isänmaa sieltä hanjen alta löytyvä. Hummaottaako huhti- se jää nähtäväksi.  Luonto menee ommaa tahtijaan, siihen ei oo palijo sanomista! Hyvä niin!