Hätäisesti hän vetäisi kätensä takaisin, ja koska oli herrasmies, häneltä tuli automaattisesti suusta ,aivan selvällä suomenkielellä:
- Anteeksi, en yrittänyt mitään.
Suomalainensotilas oli äkkiä riisuttu aseista, ja koska aurinko paistoi niin kuumasti, he riisuivat asetakinkin, sarkatakin, kesävarusteita ei oltu vielä jaettu rajavartioon.
Sitten sotilaat kehoittivat Tuomoa nousemaan ja he syleilivät ja suutelivat häntä , sillä olihan rakas maanmies saatu ilman neuvotteluja takaisin kotimaahan.
Nyt Tuomo sai puhelahjansa takaisin, ja monin taidokkain sanankääntein hän selosti , lomamatkansa erivaiheita, unohtamatta sen järisyttäviä järkytyksiä , eikä hän salannut edes sitä että oli doupannut. Sotilaat pistivät kädensä kasvoilleen ja katsoivat läpi sormiensa kaikki mahdolliset rikkeet , mitä Tuomo ehkä oli retkellään tehnyt. Tosiasiahan oli , että Tuomo oli kaiken toiminnan tehnyt vieraanvaltakunnan alueella, joten nootin mahdollisuus leijjui ilmassa. Mutta onneksi eräs sotilas huomasi sen , ja ampui ankkana alas.
Tuomo oli kietonut taasen lannevaatteen perhekalleuksiensa peitoksi. Sotilaita nauratti mainosten siinä olevat tekstit.Varsinkin se suuresta kertova, olihan he nähneet, mitä siellä oli.
Suomalaskansalliseen tapaan he pistivät juhlat pystyyn Tuomon pelastumisen kunniaksi. Eräs sotilas kävi hakemassa korvesta , korpirojua, ja juhlat saattoi alkaa.
Tosin he siirtyivät siitä rajanpinnasta hiukan etäämmälle , että velivenäläinen , ei pääsisi yllättämään, kesken juhlien.
Ylikersantti antoi jokaiselle putelin, Tuomollekin, ja nosti maljan(putelin) Tuomon paluun kunniaksi ja huudatti kolminkertaisen"eläköön" -huudon, Tuomon suureksi mielihyväksi..
Tuomohan ei ollut oikein tottunut olemaan tuollaisen huomion kohteena. Kaikki liikeneuvottelut kun nykyään käytiin netin välityksellä. Punastellen hän kiitteli, ja pahoitteli sitä , että hänen juhlaasunsa oli kovin .....erikoinen. Ylikersantti lohdutti, ettei sen väliä, kunhan vaan pontikka riittää. Korpirojun hakenut puskajussi antoi tiedotuksen , jotta seuraava annos on valmista parin tunnin päästä. -jat-