OSA.29.
   Kilikki ja Mörö ottivat tutkiakseen Rimpiläisen asuinrakennuksen. Kilikki toimitti Tikan ja Viskarin tutkimaan navettaa. Kilikki varoitti Tikkaa hölmöilemästä.
  - Perkele! Kaaja vaen itellesi. Samallaenen töpeksijä ou itehhii. Eipä nuo arvomerkit siunkaa rantapielessä lissäö.
  - En minä kuitenkaa oo kävelevä katastrofi. Outellaanhan tuassii ku Tikka piäsee hommiin johan alakaa tapahtua.
  - Kumpa ite saesit jotahi aekaan. Tikka sanoi ja näytti etusormea.
  Navetassa tuntui vielä lehmänlannan haju vaikka oli jo vuosia kun lehmät olivat lähteneet. Jyrki oli silloin ollut vielä tunnollinen isäntä ja puhdistanut navetan kaikesta törystä. Tosin ikkunoihin ja seinänurkkauksiin olivat hämähäkit viritelleet ansojaan ja viime kesän kärpäsenraatoja oli ikkunalaudoilla kasa päin.
  Nuorempi konstaapeli Viskari oli suurikokoinen jäyhän tuntoinen hämäläinen. Mikään ajatuksen aurinko hän ei ollut, mutta ahkera  ja sitkeä luonteeltaan.
  Tikan muistamme vanhastaan, että miehellä oli enemmän intoa kuin taitoa. Hän meni tilanteisiin päätäpahkaa ajatus tuli vasta myöhäisjunalla.
  Tämä epäsuhtainen pari ei juuri ennen työskennelleet yhdessä. Tikka kun oli sopivampi puhelinpäivystäjäksi kuin kenttätyöhön. Nyt oli Kumarainen määrännyt naiskonstaapelin päivystyshommiin ja näin Tikkakin oli pitkästä aikaa tositouhussa.
  - Mitähän täältä aletaan etsimään? Viskari kyseli neuvottoman oloisena.
  - Eiköhän meiän pie tehä perusteelinen tutkimus. Pittee etsiä esineitä jotka ilimiselevästi on viärässä paekassa ja huomioija tuoreita jäläkiä ja oleskelupaekkoja. Viskarin poeka tekköö sitten perusteellista työtä. Kiirettä ei ou. Paremminnii on syytä pitkittee tutkimusta, niin suahaan olla pitempään muaseuvvun raohassa. Jos vaekka jonnii naesennii kaatasi!
  - Mikäpä se siinä. Aletaan hommiin. Minä taijan kivuta tuonne yläkertaan näkkyy rappuset olevan tuossa nurkassa.
  - Poeka, poeka. Ei sitä niin mennä. Siksihän sitä parina mennään, että toenen varmistoo toesen turvallisuuven. Onko polliisikoulun opit unohtunneet.
  - Ajattelin, että jospa täällä ei ole vaaraa.
  - Voe poeka! Näkkee että out novviisi näessähi hommissa. Älä kuule turhoo piätäsi vaevoo ajattelemalla. Minä suatan uatella sunnii puolesta. Kato on tuota urroo takana.Niin mitä sinä kysytkään?
(jat.)