...pyörittää tuota ajattelukonneistuva, ettei se vallan jumitu. Sitte tarvitassa voes olla förmitätön. Siksipä oon syöttäny melekeen kokoajan jottae rosessoetavaa sinne. Tietysti aevan tuommosta kevyttä ja heleposti käsiteltävää. Turha sinne on monimutkasia ropleemoeta työntääkkää.

Luulen että kovalevy on sökö ja pari piirilevyväkin taetaa olla kärventyny, vaen ei se aota sitä pysähtyä suremaan. Kato asijat voesi olla vieläki heikommin. Kaalit voes kasvaa korvista.

Niimpä näenollen ja senvuoksi oon harrastanu noeta avaruusasijoeta. Kovasti oon ajatellu semmostaki, että on se Jumala vaen ollu tavallisen viisas, luuvessaan tuota maaliman kaekkeutta. Ei se oes tavanhemmolla juolahtanu mieleen että pallonakselin kun laettaapi vinnoon seoraoksena on vuojenaekojen vaehtelut.

Entäpä sitte kun se pisti pallon vielä pyörimmään. Meleko hijastahan se pyöriminen on, vaen silti votakkata riittää, Tullee siinä kehänoppeotta melekolaella. Pallon keskipisteessähän sei liiku mikkää.Vaen niihän seon keskustassa aena.

 Vaen varsinaenen ikiliikun se Ukko värkkäsi. Mistä helekutista se pyörimisvoema tullee? Jos tavan hyrrän pannee pyörimmään, niin meleko äkkijä se uupuu. Maapallo ei ees hijastele.

Liekö Ukolla loppunu kiinnostus tuon kuun kohalla? Sehän vaen mennä jötköttää iliman pyörimistä. Aena sama naama maahan päen. Siinä se kysymys: Mitä on kuun takapuolella`Tiijä jos siellon Ukolla kortteeri? Mäneppä tämä ja tiijä. Tuotapa ajatusta pittää alakaa kehittämmään. Jos vaekka löytyy johtolanka. Johtolankaa seoraten tullaan tiedonlähteille. Näen jos oes, niin sillon se oes selevää: Kuussa on vettä? Pystyy kahavit keittämään. Lähtevetteen tullee makosa kaffe. Ja sillon on reissu onnistunu jos on kahavit kiehaottanu. Jo vaen! -O-5.2.2014