...pitäisi ja vankasti tulevaa varten. Se on nääs Jussi lähellä. En tarkota tätä  Hallanvaaraa vaen suurta keskikesän juhlaa. Siitei moni seleviä hengissä. Se on pallo järkijään hukassa, siis kattelussa.
***
Maelahan se on kahtelussa nyt nuilla pelimiehillä. Maelan käöttö on moninaenen. Seon hyvä olla mukana kun mennee kylille. Jalakapallomiehillä se maela saattaahi olla hyvinnii hukassa. Vaen itehhän nuo on lajisa valinneet. Mitä se minä siitä huolia ottamaan.
***
Jussiki siis lähenee ja monenlaesija koeramiehijä vajeltellee myymälöijen lähitienoella. Enimmäkseen ovat mäöräkoeramiejijä. Vaen kilttejä niillä ne koerat on. Kiltisti kävelee isännän rinnalla.
****
Isäntä on itte selevästi ulukoilumiehijä. Nenässä on terve puna ja jalan liike on lonksahtavan retee. Muutenki sillä riittää virtaa sosijaaliseen kanssakäömisee. Jos sana ei mee perille se pannaan menemään vaikka astalua avuksi ottaen,Ussein riittää luuvitonen.
***
Mäöräkoeran kusettaja on enimmäkseen miehenpuolinen, naista näkee melkoharvoin koiraa taluttamassa. Autoon olen joskus nähnyt koiraansa pakkaavan. Hävelijäästi ympärilleen vilkuillen.
***
Onhan se koiraurheilu varmasti monelle rakas harrastus, varsinkin luonnon helmassa Jussin yönä koiran kanssa leikittely on mukavaa ja aineenvaihuntaa kiihottavaa.
***
Mitä sitten myöhemmin tapahtuu jätän itsekunkin oman havainnon varaan. Yöttömässä yössä voi havaita uskomattomija asijoita.