MULIJAUTIN
***
Saateri kun kohtalo meinas taas kertaalleen hävittee kun lipsahti kiel aijanravosta viärälle laetumelle. Henkissä onneksi selevisin, kun en jiännä outtammaan sitä viimmestä taistoo.Seps antanu hommaan riisiä ja muuta huolta.
***
Se ei taho mulla lähtee kun en ou kommari. Tämä sattu tietenki äijän sisäsenä tappeluna. Sen häävimmän ja heikomman minän kesken. Loppu päätty ratkasettomaan, iliman vaorijoeta.
***
Vae kantapään kaotta se moni kielijä opettellee. Joellaki vissiinni jonniillaenen mulijaotin joka antoo erllaessen vastaoksen ku mikä olj kysymys? Tietysti väärin, vae välijäkö silläkää lie? Niihän se kävi Rinteellekki.  Puhu puuta ja heinää ja asia pahenee koko ajan. Mutta  kuhan häntä on jottae tolokuttavinnaan, vaekkei sano mittää.Iliman jarruja päen Persusta!
***
Oho! Vae luuloo se lukija, että mie oun kärrystä puonna? Voe veikkonen ehän mie suatanna ou ies piässy kärryyn, heti on napattu kynsille jos ou yrittännä kinnaroija ihten kyytiin. Seon pelekkkää jalkapatikkaa ja sehhii kinttupolokuva. Vielä tässä kärrylle!
***
Perässähän minnoon koettanna kelekkerehtiä hirttosilimukka kaolan ympäri. Ei aota vitkastella kun maalima nykässöö liikkeelle. Atomihan näetä kärryjä kiskoo ja suitet saa tolokusti pittää käsissään, ettei ori karkaa..
***
Saateri, seon vaekijjaa ennee askelta pitentee, ku annettas pontikkaa tae ees vettä. Vaen ei, kiel kuivava tässä saa konijakkija vuottaa. Mieli pyssyy hyvänä kun välillä luppaa kielelle kielikylypyy - sopivan hyvänlaatuseen janojuomaan.