VISIJOETA
**************
SEPÄpittää näen päevänratoksi luuva harhaeleva katse tulevaan. Tulevaesuusnappulaa ku kitraottaa niin sielunvahti näöttää pätkijä tulevasta, joella eijoo tottuuven kaa jakuva
***,
Tulevaisuuvessa:
LYHYT on matka jos lentsikalla lentää. Onko niin että jokkaesella . Eppäelen! Jalakapatikassa köyhät käö. Vae oma hulikupperiko? No, käö se sekkii jos bensaa on, mutta tuskin kylässa? Ei mahu vispilä ovesta. Huimat on visijot ihimiskunnalla. Mielikuvitus ei riitä käsittään mitä kaekkija vempeleitä tehhään ja niitä on jokkaesen saatava. Jos on sitä kahisevvaa tae hyvä luotto. Vae onko jokkaenen oekeutettu?
***
ROPOTTItekniikkahan se aenaki mennenee huimasti etteenpäen, voehan se perruuttaakki vaen siitäpä ei ollut kysymys. Oli tarkotus tehä pika kuvittelumatka vuosisaan päähän etteenpäen.
***
JOKKAENEN voe saaha kalapijan aavistuksen tulevasta kun kääntää naamasa taakse päen kattomaan vuosisajan taakse. Mitä sillon oli? Seoli vihtasavirikon aekaa. Ei ollu juuri sähköjäkkää, aenakaa maaseuvulla. Päre pihissä lepatti hoelahtelevaa valuva. Eijollu töllöjä ei ratijoeta. Sitäki enempi vilua saeraotta ja näläkää. Elämä kumminki kuluki sammaan tahtiin - päevä kerrallaan.
***
NIITÄKI huimija on jokka kaepaavat noeta pirunaekoja.Kun tekniikka ja teollisuus alako kehittyä sovan jäläkeen on kehitys ollu aevan ällistyttävä.
Ny on jopa pikkulapsilla kännykkä kapalonmutkassa ja herkkupöperöt tehhään hygijeenisesti suurissa tehtaessa. On laskettu ravinteet ja vitamiinit tarkasti jetsulleen ja kakara kasvaa hyvin terveenä.
***
TOESTA se oli sovan jäläkeen. Riisitaotisija vekkuleita joella alakaa nyt paekat yhä pahemmin rempata. Nyt puoliväkisin pijetään letkujen avulla hengissä ja huokaellaan terveyvenhuollon kalleutta. Vuosikaosija käännellään vihanneksena kallis palakkasilla hoetajilla jo vain siinä hintaa kertyy!
***
KATTOJAHAN ne värkkää nykyvään joka asijaan. Pitäskö ihimisen elämäänki värkätä katto. Oesko pyörijä sata kohillaan? Sitte vaen nuija nukutus? Riihen taa ja kulalla ohtaan. TÄH?
***
ENPÄ jatka ennään. Voe olla että joku pahottaa mielensä vaekka huumorimielellä asijaa sivuaa. Asijan näen ollen on paras lopettaa, jos huomenna eri sävelet. Maanantae pannee naaman totiseksi. Hyvvää arkia kaekille!