Pitkäperijantae,Tännään onki kaikki pitkää. Pitkästä putellista otetaan pitkijä ryyppijä ja ennenpitkään tullee pitkä uni. Sitä ennen ehtii tapahtua, kun pitkät puukot vetelee pitkijä viiltoja ja pitkästä aikaa pannaan ranttaliksi. Viikko on pitkä aeka.
***
Joo-o ! Noen ikkäähän se käöp noelle uskossaan heikoelle. Ei luoteta ommaan järkeen vuan antauvvuttaan kaekenmoeseen syömisen ja juomisen ylipalavontaan. Välillä karijuttaan kanssaimmeisillle ja pannaan Mora töehin. Sitte itkijä vollotettaan kun rankastaan. Eihän se noen saa mennä.
***
Kyllä homma on pitkässä kuusessa jos tekopyhänä vietetään pitkääperijantaeta. Palakallinen vappaapäevä tullee pirun kalliiksi näenä tiukkona aekoena. Tosiuskovat viettäköön kärsimysjuhlaa, mutta ei TavanTauno kärsi muuta ku viinan himuva, mämmikää ei kelepaa!
***
Sitä joskus  vaen miettii kaeken katoavuutta ja turhuuven markkinoeta. Lunta en oo kaevanu - entistäkin liikaa. . Yhen pikkusen myönnytyksen meinaan tehä - Parit munat pittää pääsijäesen aekaaan imasta suklaalla ja iliman.
***
Mutta katso ilta tullee pitkästäkin päivästa Kuitenkin yhtä kaikki, Ei pijä pitkästyä näihin mun jaarituksiim joten lyhyesta virsi kaunis - Kuitennii iliman mahavaevoja ja suolitukoksii. Pasha huilaa hyvin ja mämmi kera kerman saa ihmeitä aikaan. Enpä menettänny mtään, vaikka minä vaan pankolla makasin. Häävi minä?MOE! -O-‎3.‎4.‎2015