OSA.64.
 - Vaen seon vitun vale että viikkomoesin alatta Jaskoo jahtaammaan. Jaska-paralta läht eokko karkuun, nii ei ihimekkää jos piässä kiehahtoo.Jospa minä lähen ja tien homman sen kummempija hälinöetä. Minnoon varma ettei se Jaska minnuu ammu.-
 - Vuan minäpä kiellän ankarasti. Miehellä kun männöö piä sekasi sei tunne onko se nuapuri vae vihollinen. Ampuu patskaottee, niin siinä se sitte on.
 - Vuan naorettavvoohan tuo tuommonen touhu on. Suakeli kun suur miesarmeija, kyttejee vanahaa pirulaesta, Salme sanoi puhisten ja meni takaisin navettaan.
 - Kyllä on ihime vellukset ne Viirto ja Tikka. Eihän nuo sua mittee aekaan, Kumarainn sanoi.
 - Eipä nuo oo saaneet Kilikki ja Mörökää. Niin ja eipä nuo saavutukset uo nii maenittavia meilläkkää, Pökiö arveli verkkaisesti.
 - Onpa tässä tätä johtotyötä ollunna ihan piisalle asti. Pitteepä tuassii killaottee sinne Tikanpojalle. Lieneetkö alakanneet vettään sikkeitä.
 ---
 Kilikki oli pilikinnyt kaikki rahat Möröltä. Mörö oli aivan olematon pelimies ja Kilikki tottunut neljän kuninkaan käsittelijä. Ei niitä Möröllä paljon rahoja ollutkaan, muutama euronkolikko taskun pohjalla. Eukko piti tarkan kontrollin ettei mukana ollut liikoja rahoja. Säästää piti kun talonvelat painoi päälle, eikä konttorirotan ja poliisin palkat niin mahtavia olleet.
 - Perkele kun taas lankesin sinun houkutuksiin. Ei näö tuo viisaos kasvavan vaekka vanahaksi eläsj. Pitääshän minun tietee että seon sama jos antasin rahani sulle suoroon kätteen.
 - No, elä oo katkera. Mänhän siinä par tuntii huvassa. Se ei pellaa joka pelekee... Ja mehän Mörön akanpojan kanssa ei pelätä pirujjaa?
 - Mik on männy, se on männy, eipään nuita pikkurahoja aota kitistä, vuan vasta en sinun kansa alota.
 - Pitteehän siun ottoo häviösi takasi. Äeteetä rapsuta yöllä siihen malliin, että kyllä se muutaman kympin nakkaa. Heleposti sinä nykäset voeton puolelle.
 - Ja vitut tämmösellä pelipäällä mittää voeteta. Sanua akalle että pihistee entisestään. Vuan mikäpä siellä lie tilanne tuolla kohteessa. Eijoo näkynnä eikä kuullunna.
(jat.)