NAMUJA
***
Tyytymättömyys vaen kasvaa, vaekka kellää ei oo hätäpäevää. Lottoon ja piletykseen rahhaa löytyy, mutta ruoka on muka kallista! Nyt kun ruokaki on halpunut - niin mitä ihimettä - voe kitistä ettei oo näläkä.
***
Tämmösestä on merkkijä sielläsuntäällä ja jokapaekassa. Mitäkö meinaan? No, Tohtisko tuosta sanua`? Se voe herattää likehtintää kansassa. Kaekki ryntää kaoppaan ja ostaa elämän tarpeita piisalle asti. Se piisa on tosin aika epämääränen ilimasu.
***
Kokemuksen rintaäänellä tässä voe haastaa. Se on varmasti tulossa. Ookko valamis? Ennustaa voe, että on ennen näkemättömän kova talavi tulossa. Ei puhetta, että entisillä ketineillä pärijäes - huonostikkaa. Tae joko seon menossa?
***
Kuukaositolokulla mittari näöttää Siperijan lukemija. Kaoppaankaa ei tarkene. Näenollen hamstratut potut muovostuu suorastaan elintärkeiksi.
***
No samapa se sille haettaa. Tietohan lissee tuskaa ja tuskaan on paras liäke kunnon ponu. Onko sulla tietoo???? Siispä ponupillit on se tärkein hankinta ankaran talven koettaessa. Mikäpä seon köllötellessä ja naokkaellessa lähilientä. Seon isänmaallinen linija ja siihenhän itekunki pitäsi orientoetuva. Ittenäesyyspäevä velevottaa isänmaallisiin ratkaisuihin.
***
Miten sitten muuten voe varustautua ankaran talaven varalle. No, Forttumija virtaa töpselistä sen minkä tarvittee. Kaokolämpö pittää paekat lämpimänä - saonan jopa kuumana ja eikö tuota jottae puuta pehemijämpää saane ostettua henken pitimiksi.
^*****
Näen ollen tässä voe oottaa rajuaki pakkasta ja pahhaa ilimaa rauhallisin mielin. Klasista vaen kattelee kun luonto näöttää voemijaan.