REIJÄSTÄ KATTOEN
***
Se sitt´ onki taas viikko takana ja aeka silimätä missä mennään. Tietenki on aena mahollista että vaohti on pysähtäny. Sitä olla möllötettään vaen. No, ei kae se sivu leivästä vie sitä kun saa kaopasta jos ei itte kehtaa leipasta.
***
Kovinhan se tuo luonto meitä nyt rassaa. Pittää olla tosi ärijä luonne jos meinaa maata kelteisillää - Nahka pallaa ja luuttii. Toki seon mahollista että on musta nahka, se ei pala näellä asteilla.
***
Eoronkaatajathan ne on parveilleet kasapäen immeisten harmina. Muka onni ja aotuus on nurkantakana oottamassa kun vaen päästään poes Eoron otteesta. Kah! Neon niijen puhheita joella eijoo ees alaleokaa. Mitä minä käsitän niin tuskin sitä erakoksi niin vaen pääsee? Monenlaesta paperija on allekirijotettu, on otettu vastuita ja ettuuksija somet kopollaan. Sopimuksethan tehhään siksi että niitä nouvatettaan. Akka se tieltä kääntyköön mies ei pahanenkaan. Eurosta lähtijä niin kohta oesi kamala parku sinne takasi. Koskaa ei oo kohen. Pistin tuossa ripausen politiikkaa.
***
Oekijastaan meillä on asijat oekeinkin hyvin. Turhaa patinää toki kuuluu, mutta neon tottuutta vaella. Itekuki kun kohallaan aattelee, niin harvonpa on näen hyvin ollu asijat. Jos nyt joskus hiukan tihkaseeki niin se parempi luisto kyllä löytyy kunhan pääsee ojasta allikkoon.
***
Nooo. Päevä nousee kumminki joka päevä - meleko varmasti. Syyväkki varmaan saa jokkaenen näläkänen tarpeeseesa. Jos ei muuten niin sosiaalihuolto soppaa tuo! Kävi miten kävi, niin ei se sivu leivästä vie ja jos vie niin kyllä iso koura kyttyrät korijaa..
***
On myös korijannu. Eipä näö yhtää menneijen sankarija lojumassa tienvarsilla. Nythän tosin on hoksittu alakaa ettimään kissojen ja koerinjen kansa luita ja muutakin kammaa kaekista mahollisista jopa mahottomista paekosta. Pensselin kansa putsaavat erämaan hiekkoja ja innosta hihkuvat kun jonku luunsirun löytäät. On muka löytyny se kavoksissa ollu lenkki apinan ja immeisen välillä. Lähe näijen kansa marijaan!
Kovin mukavatahan se ontietty tietää millaset on olot olleet vuonna miekka ja kilipi. Vaen saaneehan tuota pikkusen eppäellä herrojen tarinoeta.Lämpimikseen jutustelevat ja ettivät DNAta.Eikö neo hoksannu että sitähän saa kun ottaa kapulaliittymän kysseisestä firmasta. Mautonta? No ripottele maosteet ite!.