TUPAUKKO.
***
Ilimoja vaen se pitelee. Suurinpiirtein tässon sentään sulana pysyny. Tuullu on pirusti ja pakkastaki kotitarpeiksi. Siellä kamantaa jäähän meleko äkkiä, jos sattuu kupsahtaan hankeen eikä pääse ylös.
***
Se onki meleko töesevää komuroija pystyyn jos sattuu kötälleen suistummaan. Aenaki vanahan immeisen. Montahan vanahaa on monena talavena löyvetty kuoliaaksi paleltuneena, Ei maha olla kaekista mukavin lähtö sekkää? tae mistä tuon tietää kun ei oo kokenu. Joka on kokenu ei oo palannu kertommaan.
***
Parasta se on tupaukkona katastella lasista mitä sitä pihalla tapahtuu. Ylleesä ei tapahu mittää. Toesinaan on pikkulintuja pensaessa, Jopa jäniksen jäläkijäki on näkyny takapihalla, Oravia oli yhteen aikaan montakin. Tälle talavia ei oo näkyny. Lieneekö neki paleltunneet hankeen.
***
Pakkasestako johtunee, että niin moni kuntoelija on kyrvähtäny lavunvarteen. Siinä se on kuntoelu saanukki täöttymyksesä äkkijä. Kaekkihan me toevotaan, että kun saesi kuolla tervennä ja äkkijä. Ei tarvittisi vuosikaosija kituva.. Ei se varmasti sekkää kovin hohtokasta oo, kun ei tiijä tästä maalimasta tuon taevaallista. Konneet hengittää puolestasi ja veri kiertää pumppujen avulla.
****
Niin kauan on toevua kun on elämää. Semmosia on joku höpissy. Mitä perkeleen toevuva silla satavuotijaalla on muuta kun, että pääsisi kinesin ennätysten kirijaan maaliman vanahimpana. Mitä silläkää on Pietarin eessä merkitystä. Voe Pietari torua, että on pakkoellu ijäesyysvelevotetta. Saattaa jopa potkasta sinne vastapelurin vastaanotolle ja sillon ei kunnijan kukko laola.