OSA.94.
 - Mittee se vävyhi vötkistellöö. Suatanna lieneekö pystynnä ies suorotouhuihin. Ei pirhana, kyllä pittee mallin muuttuva jos hiäkelloja soetellaan.
 Siihen saapui Marttakin ja alkoi torua Mattia:
- Joko tuassii piti alakoo Seppoo nakertelleen. Seppo on niin kunnon nuorimies, että pyssyy viinastahhii erossa. Sen ryökälleet, väkisin juotitta.
-Eipään sitä sua virkakuntoo vastustoo. Se suattoo ollahhii putkan paekka jos alakaa terennellä vastahankaan. Vaen mitä se sannoo tämä komisaari?
- Riippuu asijan huaroesta. Polliisi on kansan palavelija niin seon tappaos kerrallaan. Vuan jos alakoo kovinnii rimpuilla niin pampulla semmosta nykästään, Kumarainen todisti.
 - Ettei kuitenkaa naesenhuaroesta?
 - Joko taas! Martta kirahti.
 Matti alkoi kaadella kuppeihin täyttöä kun Jyrki puulasi sisään. Silmät paurottivat kuin sarkanapit ja suu haokko henkiä kuin kala kuivalla maalla.
 - Perkkele pojat...
 - Mikäpä se ny Jyrkii riivovvaa? Ookko sinä hukanna putellin, vae antoko äetee rotakalla perseelle, Matti kyseli.
 - Eekä ku... Jaska saatana...?
 - Eekös se Jaska ou putkassa?
 - Mitästä paskoo. Polliisit on vankasti istunna tämän pöyvvän tienoolla. Muut ei pysty vangitteen, Kumarainen valisti ammattilaisen ottein.
 - Ei kun meijän pihalla...! Koevussa! Jaska olj tehnä kiikun, Jyrki alkoi jo rauhottua.
 - Kiikkumaanko se olj alakanna. Siinäpä se piä selevennee, Pökiö naureksi.
 - Sepä oljkii yksnarunen ja suappaat heilu ilimassa. Perkelleen Jaska. Otin Jaskan vastuulleni palopaekalla kun polliisia ei näkösällä! Poristiin kauvvon ja pätettiin alakaa miehiksi, Eekä ies maestella viinoo. Vaen mitä sitä hevosenpaskoo! Se vuan olj uamulla kavonna ja näin lasista kun Jaskan suappaat heilu pihavalon loesteessa...
 - No eipään se ennee häeriköe. Ryypitään nämä kahavit ja lähetään sitte kahtommaan josko se hauvvankaevaja saesi tienestii. Eipään tässä oukkaa vielä ruummiita tullunna ku elukoesta. Vuan passaapa se outtee jos se alakasi siitä siunattavvoo siunaantummaan, Kumarainen sanoi ja otti lisää pullaa.
 - Elähän Jyrki hättääsi tukehu. Tuuhha kahaville. Mitteenpä se muuten on nuapurilla männy? Outko suanna naesta. Sanovat sinun käövän siellä tientakana pussit tyhyjäämässä. Liekköpä siinä perree? Minnoon sanonna että mahtaa Jyrki olla äeteen jäliltä, Matti jutteli.
(jat.)