OMITUINEN HÖPÖTTÄJÄ.----
***
Keskiyötä rakkaat kanssakonttaajat. Syvälle sukeltaen pohjan tavottaa.Ylönousussa henki. Uneensukeltaen yritin sammaaahtaa, mutta ylösnousu kampesi karvapään ylös. Yritän tässä rva Parkkija lepyttää, annon pillerijä pahimpaan kiimaan. -kele.Kahen kauppa - ehtiikö vai ei!  Ilimasta riippuu huominen!
***
Eurolla saa ja sukellusvenneellä pääsee - rajojen yli. Tietysti salaa, mutta riski se on rohkijallaki. Vaikka kärähti ei kärynny. Mahtanu kapu puhua suurilla kirjaemilla veneen miehistölle !'
***
Surkija yritys vain - tulipahan tehtyä.  Mielettömät mietteet puristaa miettijän  päätä -  Meillä on aika katsoa mitä on tulossa. Vai onko? Aamu sen valaisee.
***
Monenlaista säätä on ennustettu. Tykkienjyrinää ja sirpalesajetta, Idästä vyöryy panssaririntama ja pahoja luotikuuroja odotettavissa siellä ja täällä. Öiseen aikaan salamoi ja ääniaallot vyöryy tsunamina yli maan. Pelastukoon ken voi!
***
Ympäristössä kuultavissa tiukujen kilinää. Pikkupirut tekee myyräntyötä. Myyrät on lomautettu. Pätkätöissä on tungosta eikä pahakaan saa palkkaansa. Liukuvat työajat johtaa mäkeä alas, eikä alas laskenut hevillä nouse. Raaka rokki tarttuu kurkkuun ja surulliset uutiset repäisee etusivut kahtia.
***
Suuret setelit vaihtaa kohdetta. Keppi viuhuu ja porkkanat on muuttuneet kumimaiseksi. Aasit kiertää ympyrää eikä pää -määrää näy. Sumun läpi kajastaa paremmat päivät, eikä saa rauhaa missään. Rahavirrat tulvii yli äyräitensä. Ilmassa on kilpailuhenkeä, eikä hävinneet saa suuta makeaksi.
***
Menevät miehet on etukeulilla. Takarivin Taavi piiloilee selkien takana. Osattomana ottaa osaa, mutta ei saa. Markkinavoimat vie tuhkia pesästä ja jättää luun jakajan kouraan, joka on valmiiksi kaluttu.