Päästämiseen ei yksi päivä riitä. Kahleet on vahvat. Hohtimet hukassa eikä Mora tuo tulosta. Ehkä jo tänään on irti joka sidottu oli Hallejuijjaa huudammme ja kaiku vastaa.
***
Lähtevät laivat satamasta, että tuleville olisi tilaa. Fiilikset pilaa  tungos tuleville. Pienet paatit sortuu omaan olemattomuuteen, mutta satama on ja pysyy. Viisas kyllä tietää jos kysyy. Tyhmä ei sano päivääkään.
***
Pimeässä seilaa paatit ulapalla. Satama mielessä .  Oven pielessä odottaa huomisen murheet. Suurin silmin katsoo Ällistys Kummastuksen kujeita. Työmies on palkkansa ansainnut, mutta työtön elää armosta.
***
Autuaita ovat jotka vähään tyytyy, sillä loppulitviikki on runsas ja ylitsevuotavainen. Katsokaa te raharikkaita, sillä heille on seteliraha paperija. Lisää tulee jos menee. Kierrättäminen on yhtä juhlaa jopa kahta!
***
Uupuneena lepää raskautetut rannalla ja ottavat mitä määrätty on.  Ihania naisia lojuu hietikolla. Ansat on viritetty ja voi sitä onnetonta joka ansan laukaisee. Jälkitauti saattaa olla toivottua pahempi, mutta maakunta maksaa eliitin helpot päivät.
***
Menestyksen kantapäillä hiihtää lusmuilijat keräten talteen hukatut minuutit. Hiekka tiimalasissa valuu tyhjyyteen, eikä sana saa sijaa. Orpona harhailee tylyt sanat etsien kohdettaan - satuttaakseen. Teräväkielisen sanat lentelee tikkana ja uppoaa syyttömän selkään.
***
Kuutamon kumotus hopeoi maiseman. Pakkasen panemat alastomat totuudet, etsii valheenkaapua, selvitäkseen etelän aurinkoon jossa lämmintä riittää ja siesta on luontaisetua. Banaania poskeen ja seilaamaan ! MOI! -O-‎6.‎4.‎2015