PUTSARI.
***
Aamua tässä käönnistelen, mutta meinaa yskijä. Ilimanputsari lie tukossa niin raakana polttaa kun ei saa happija.Voesko sanuva: Huonossa hapessa?Vae onko siepannu koronaa - etätoimintana?
***
PITI sanomani vaekka en saa sannaa suusta.. Saakeli kun nakit näpyttää miten sattuu, eikä ehi tarkistaan. Paa arvaamalla jos halluut tietää asijan laijan. Tae välijäkö hällä silläkkää? Virhelyöntijä ja kirijaenpuutoksija kokoajan. Vika täötyy olla näppiksen.
***
Ehän minä ny tahallani tee hommaa vaekijaksi. Vaen jos joku joutilas lukkee niin elä pijä kiirettä arvaa puuttuvat sanat ja kirijaemet. Sopivata aevojumppaa sullekki. Ehkäsee Alshaemerija ja muita muistivaevoja.
***
SEHÄN ei tietenkää oo aehe naoreskella, vaekka joskus se homma on kuin hajamielisen prohfesorin. Ei laseja huomaa vaekka rillit nenän satulassa kiikkuu. Monija muitaki vaekeoksija se ikä tuo mukanaan. Nivelet on jäökät ja kolotus vie yöynet.
***
Nukkuissa tullee vaen heikko olo kun puolivälinrajalla koettaa oottaa kummalle puolen se hyppää. Jos sinne unenpuolelle niin sehän lykkää paenajaesta ja muuta kaohua ynnä mielikuvvaa. Ei se levoksi rupija.
***
Minkä tauttahan sitä pittää unia kattuva immeisen? Mennee hyvvää lepoaekaa hukkaan. Pitäs vanahalla olla aotomaatti joka katkaseisi virran kun pitkälleen heittäytyy.Tokhan se elukkaki unija kattelee. Kovasti sillä koeralla nykkii koepija ja jopa äänijä päästelee. Liekö sitte aevua sevverra että päevllä kaverille kertoo - paenajaeset.
***
EIPÄHÄN tässä tämän raohattomampia tuu ny mieleen. Muutama tekele pittää koettaa saaha aekaseksi. Saa nähä saako ratsun siipien alle ilimaa, vae pittääkö kulukija mettäpolokuja. Eipä hällä välijä kun se saa tulla semmosena kun se sormenpäestä valluu. Toki on seki mahollista, etei synny mittää, vaen sekkää ei vie sivu leivästä. Kela pittää huolen omistaan. Takkueläketta pukkaa. Ei jää muuta itelle ku kaohija tuhulaaminen.
***
Sillä sanottu on. Elä kerrää rahoja pankkiin, sillä eräänä päevänä pankinjohtaja pistää elämän risaseksi, sulloo kaikki rahat liiveihisä ja matkustaa semmoseen paekkaan jossa ei koera perrään hauku eikä polliisi kyttää.