- Antaapas olla tähän hätään. Missä se Jallu, se ei olisi kuitenkaan hyvillään.
  - Jallupa lähti kaupunkiin lasarettiin korjauttamaan alusvikaansa. Saatana, kun  tuossa väikkynyt elämän ja kuoleman välillä. Onpa se siellä jo pari päivää ollut.
  - Vai semmoisia sitä kuuluu. Ja Reeta pannu
tuulemaan ja käyttänyt tilannetta hyväkseen? Onkos se Peräläinen...?
  - Voi veikkonen. Melkein joka päivänen vieras se Paavo on. On ihmeen kova mies  niinkin ikämieheksi, Reeta jatkoi hulluttelua.
  Mitenpä sinulla ne vuokralaiset siellä alapehkossa. Se Paavolla oli tiukka paikka mennä suvena? Yhdessä niitä häkästeltiin pois.
  - Minulta ei ole niitä saanut. Minulla sellaisia ei koskaan ole pesiny. Kaupunkiin huorissa Peräläinen käynyt, Reeta tuohtui,
  - Puhuukohan Reeta nyt aivan tottakaan. Mua pikkusen epäilyttää... Se on semmoinen vaiva, ettei sitä itselleen soisi.
  - Voin antaa takuun, että puhdas olen. Mäntysaippualla pesen tuppaan joka ilta. Välillä päivälläkin jos alkaa kutisemaan.
  - Kutisemaan?? Onkohan sittenkin.
  - Eikö Kitulainen tiedä edes sitäkään, että vittua voi kutista ilman satiaisiakin. Aikuinen mies! Höh!
  - No, jos pitänee antaa periksi, kun minäpä en oikein tiedä noita naisten metkuja.
  - Juokos Kitulainen kahvia? Olisi päiväkahvin aika.
  - Johan se kahvi maistuu, kun Elli oli niin impsulla päällä, että ei antanut!
  - Joo, se  sinun akka onkin semmoinen hieno mahtailija. Varmaankin se pilluunkin puuteria tupsauttaa. Aina  haisee niin imelälle. Onhan  Kitulainen tutkinut asiaa?
  - Eipäs siinä semmoisia ehdi tutkimaan, kun on kiima päällä. Voi kait se ollakin. En mene vastaan väittämään, kun se Elli tuoksuu niin monenlaiselle suihkeelle.
  - Hielle sekä pierulle pitää naisen haista. Semmoinen on  luonnonmukaista ja kiihottaa uroksen alkukantaiseen kiimaan. Siihen kun sekottuu aitoa pillunaromia, niin jopahan lähti himot vähäksi aikaa, on se semmoista kyytiä.
   Jaska oli kuunnellut Reetan selostusta yhä yltyvän himon vallassa. Pyöreänpullukka Reeta heitti raanun pois päältään ja alkoi konkoilla ylös. Tiukalle joutunut peräpää  antoi äänekkään vastalauseen pitkänä, kumisevana pieruna.
  - No mitäpäs se nupo inuu, vaikka on saanut saman kuin sarvipäinenkin, Reeta tuhahti sekä nousi tolpilleen.
  - Kato, kato, siellähän on  kaasutehdas kovassa iskussa... Kylläpä onkin äkeät tuoksut, Jaska sanoi nokkaansa nyrpistellen.
  - Joo, äänihän sen kertoo  kun ovat paineet kohdallaan. Kissautetaan kahvit, niin päästään kokeilemaan joko mylly pyörii.
(jat)