AASILLE SILTAA...
..tässä oon taas koettanu rustata oekein urakalla - asijasta toeseen. että runoratsu pääsisi kulukemaan aasinsiltaa pitkin asijasta toeseen jopa kolomanteenki. Vae eihän siitä tuu kuin sanomista, kun poropeukalo sojottaa keskellä kämmentä ja pääskynenkään ei sano päivää. On oppinu etelässä vieraeta ilimasuja johon ei meikän kielipää pysty. Se pääskynnen!
***
Puolivalmiille sillallle ei pitåsi mennä. Näen ollen runojalaka porskataa sillan läpi ja koni on kontallaan. Hätäpäessään sitä yrittää kannustaa, mutta hätä onkin tämän näköinen ja apua ei ole lähellä. Killu siinä rotkon yläpuolella huteralla aasinsillalla ja heiluta sanansäelää osumatta mihinkään.
***
Tilanne on perin kiusallinen jopa haastava. Mutta kuka haasteen ottaa vastaan? Voin sen sanoakin: ei niin kukaan. Päinvastoin! Asiaton aasi seisoo rannalla ja ei tohi lähtä sillalle kulkemaan, kun se mun kurja koni, ja vielä kurjempi ratsastaja tukkii huteran sillan. Akuutti tilanne eskaloetuu. On aika ottaa aikalisä. Sen kuluessa neuvotelleen ja aeka parantaa haavat, ratsun jalasta. Sillä kohin on homma hallussa vaikka koninkaviot tulta iskee niin mitään ei tapahu.
***
Kohta pelastava arkki-enkeli liihottelee paekalle ja korijaa kyttyrät. Sillä siinä pinteessä lojuvessa ratsu on muuttunut kameliksi ja kyttyrässä löytyy hevosenlihaa. No, parempi pala suussa kuin kirves kaevossa. Haavoja nuollen ratsu nousee uljaasti kuopien jaloilleen ja korskahdellen kirmaa paikkaan B . koska paikka-A, on AASIASSA eikä kameli siellä löyvvä paekkaasa. Kamelin paikka on sukupolvessa-
***
Hevosenlihan maku suussa pysyttelen ratsun selässä. Hei ! Me lennetään. Ratsu saa ilmaa siipien alle ja hopea välkkyy sen siivissä, ratsun kiitäessä maalaamaan taivaanrantaa! Aasikin pääsee sillalleen ja asijat on reilassa, seuraavaan kompurointiin asti.
***
Taevaanrannassa tapahtuu kamalia.Maalarit on lakossa . Paiikalla on vaan Musta Aukko joka imasee paletit ja pensselit. Seison siinä tumput suorana. Kameli karkaa maisemiin ja huomaan olevani puulla päähä lyöty. Pitäs aatella ENSIN,