PAEKKOJA.
***
Kaoheita paekkojahan sitä köyhän ryysyissä on vuan eipään sitä aota ku vihellellä. Köyhhyys tuo mukannaan ylenkatsetta ja pilikkaa. Luukkuhousuista eijooo tarvetta. Sattuu joutuun Ruottiin nii hethän ne luukuttaa. Ja minnen taho. Nuin jos pieni kevennys sallitaan.
**
Palokunta tarvittee ja letkun jolla ruutata liekit sammuksiin. Elämänliekki lepattaa . Sitä ei passaa sammuttaa.Jos kuijjeilaan roeskasee pensaa liekkeihin. RoehahtaS koko äijä kokoksi!
***
Tuuleeko? Vae luuleeko luuta lihaksi ja pässinpäätä makkaraksi? Sehän on enimmäkseen tätä. Ei jätä jäläkijä valheensana - ainaki on lyhyt.
**
Selekokielelle asijat halaki, eikä umpimielisyyvelle oo tillaa. Sepä pillaa herakan naurun ja katkeroetuneena kuki päätyy Joronteille josta meille ei oo iluva eikä riemua.
***
Rosmuva ei tarvihe säälii. Morraa vuan lapojen välliin, siitä se mies tykkejjää. Se tietennii virtuvaalisti. Kuka se ny oekein, selevinpäen. Seleväänkattoja toki vaatii suurija summia, eikä kummija juuri pysty näkemään - silimät kiinni. Krstallipallo tyhyjä
***
Syntymästähän se kaekki alakaa ja loppuu kuolemmaan. Kaekki mitä siihen välliin mahtuu on sitä elämää. Elämä on! Sanotaan ja mitä sitä pihtaa. Elämä on elämistä varten. Klisee osasto täytty? Mitä siitä seoraa sen näöttää huominen päivä.
***
Korpijen kätköessä pannu on pien.... Kuka immeisten ilimolla kehtaa tiputtaa. Ei kotitarpeiksi kannata. Eri asia jos homma on liiketoemintaa. Voeton maksimoenti tuottaa tulosta ja on sulosta kun hummeetissa pyörii ja passuunat soi.
****
Lehmä harrastaa ammuntaa mutta eivät sojota mihinkään. Ladatut lehmät osallistuu ammuntaan ja suutarit viedään saunan taa. Sauna poltetaan poroksi ja joihkataan kuin poromiehet konsanaan. Kaiken saan, kun tahdon sen...
***
Ei talvilevolle voi mennä. Pahkat kasvaa korviin ja muihin reikäpaikkoihin ja siinä sitä sitten ollaan kuin pahkasika jouluaamuna Saharassa.... Eikä nouse nopean mieli. Laskeudu taju tasainen.
***
Joo mie tulinnii siihen tulokseen notta ei pie Peku-parkaa panna lihoksi. Mie paniinnii sen remppaan. Ja hyvä tuo oli kun panin. Tulj tyyvytettyy monijaeta himoja siinä samalla kertoo.Kyllä paneminen kovan onnen voettaa.
***
Jos työ sallia, niin selevitän. Romukuntoon olj piässy Peku - sepä mun runokoni - menemmään - hammaskalusto olj aevannii olematon. Teksti ei purassu ennää ku ennen pureskeltua. Ja se asijan irrotteluseola, joka seoloo asijattomuuvet poekkee olj aevan paska. Ruammiit vaen jälellä. Ilimankos se riittikoehin eijoo antanna mittää sykettä Jos jättäsi syvämmen poekkee? Sielu riittäkköön.
***
Tuon pyykkipuolen minä asennan aotomaattitoeminnolla. Ei aena tarvii erikseen likapyykkii valakasta. Montae muuta muutosta tejin. Kiinnitin jatkuuvuuteen erikoesta huommijota. Kyllä Peku astuu jo kivasti, mutta tulokset selevijjää sitte 9kk päästä. Sitte kun sullaa järki jäästä Ja Jouhtenet lentee iliman paetaa. Näen se kuuma kesä ja pannee itejaa liikenteeseen.Kuhan ei rototyyppi pala karrelle?