KYLLAKYLLA
ALVI pitää maksaa aina! Tabuja tässä pittää itekunki nakella, että pystyy tätä elämän varsitietä taevaltaa mahollisimman pitkään. Tottuushan on että iliman lääkitystä se taeval jäesi aeka lyhyveksi. Noutaja tulisi monelle meleko aekasin. Korona kyttää nurkan takana, Hirvijjää!! Piilopaekkoja ettoköön se jolla siihen tarve. Kaonis on kuolla-jne.Melekonen ristiriita on ilimeinen. Ei muuta kun tabuva huuleen ja jopa taas rupsuttellee mutkasta tietä näkymättömiin. Ehkä hittaasti, mutta varmasti.
****
Värssyn kerrallaanhan se tuo metija keksii. Ei tarvitte kummosta keikaosta kun jo lööpit revittellee niin ku oesi suurempiki asija kysseessä. Joku suuresti pierasee, niin siitä jaahataan päevätolokulla miten homma meni. Oliko tahallinen vae pelekkä vahinko? Oliko paukun volyymi tyyvyttävä ja pierunhaju sopiva vai liian äökijä! Hallitus asettaa toemikuntija tutkimaan oliko päästö pelekkää metaanija vae oliko mukana hiukkaspäästyvä tae peräti kouriintuntuvaa tuotetta. Tietysti annetaan jollekki oppineelle mietittäväksi tulevaesuuven näkymijä. Kestääkö luonto enempää kaasuva vaen pittääkö asettaa pieruvero tae peräti pierukielto. Jonka valvontaan rekrytoijaan ns. pierupolliisija, joella on rajaton valta tarpeentullessa antaa - paperija!
***
Moninaeset ovat tulevaesuuven näkymät. Pieruvalavonta työtä on joka puolella ja vielä välissäki. Suuret ikäluokat voijaan työllistää ainakin pätkätöinä, kunnes maha ei ennää kaasuja tuota ja pyyhkäsystä saa puhtaan paperin. Valtakunnassa on kaikki hyvin ja paremmaksi muuttuu. Tuskin hyväksi kumminkaan. Mutta näellä mennään! Kyllakylla Alv pitaa maksaa aina!!