... kanalassa antaa vauhtia kanoille. Apuharvennusta ylituotantoon. Muna päivässä pitää huolet lähellä. Kahdesta munasta elämän alku. Yksikin liikaa, jos piikaa ei näkyvissä. Pienestä on kiini kun sattumaan sattuu, hattuu nostan jos oesi - ja osuisi.

Ankea aamu, sukat hukassa. Eukko varannut hoitoon ajan. Leikkaus edessä. Hiukset kärsii katkasusta. Puudutusaine antaa ouvon tunteen. Tunnistamaton esine tuottaa suurta tuskaa. Menikö ohi? Lohi on raavina aikasten ruokaa. Moni huokaa lihapatojen ääressä ja valittaa ruuan kalleutta.

Yöt vaaralliset. Pimeys syvyyden päällä ja jäällä henki katkolla. En minä tiijä kantaako jää? Tuskin koska jallaat lipsuu. Vetoa ovista, sydämessä kaipuu. Kaipuu johonkin ? Ovenpielissä asuu kuolema. Seinät kaatuu ja heinät heiluu, mutta yksi on ja pysyy.Toinen niistä on ruvisleipä.

Elämän tuska riipoo syvältä. Toisinaan tuntuu hyvältä. Edessä päin on tuntematon suuruus. Ja takana tyhjyys. Suuret puut kaatuu myrskyn tiellä, vaikeaa on niellä muiden jämiä. Sillä miellä voi onkia suuria ahvenija jos muut perkkaa. Suomu tiukassa ahvenanselässä ja evät ennustaa poutaa. Hyvin joutaa katteleen kun ei pijä kiirettä!

Viimeiset lehdet putoaa kun kiireemmät ensin. Virsiä veisaa uskovien kuorot ja pakanat kiroaa lakanan valkeutta. Ottaa silmään erikoisuus. Silmät kiinni ei näe. Kuvitella voi. Kuka postin toi, vai toiko kukaan? Lähde mukaan, aina se mahtuu, jos on Rexonaa. -O-   ‎13.‎7.‎2013