taas on yksi viikko sillaosta vaelle valamis. Maalima on yhä ratallaan ja kesäki lähempänä. Hallitus on puinu riihesä ja oppositijo on ehtiny tuotokset haokkuva pelekäksi akanoeksi. On perkele se pelijä. Kepuki oli aevan äsken vallan kahavassa, niin nyt hoelottaa, kuinka heillä on selevät sävelet. Miten nei sillon panneet hösseliksi kun oli valta ja voema. Sehän on mahoton tehtävä jakkaa kansalle vaen pelekkää mannaa ja lomapäevijä. Valtijo ollaan me ja maataan semmosella petillä kun kullonki on tarijolla. Sehän riittää ihan hyvin. Jollei riitä niin maalima on pullollaan mahollisuuksia. Esimerkiksi lotossa on jokkaesella samat mahollisuuvet. Siitä vaen lottuvaam Eorospottija. 29. milliä on jo jotaki?

Joo, vaen tuommosta pelijähän se on aena ollu ja vissiin tullee aena olemaan. Takki nuhuraotuu vastuunkannossa. Oppositijo saa huuvella mitä mieleen juolahtaa. Ja kansa uskoo - näköjään. Persulaoma kasvaa kuin pyy maalimanlopun eellä. Mutta mitenkäs sitten käö kun kansa pannee vaaleissa porukan vastaan sanomisistaan. Tyhyjästä ei komijaa kakkuva leivota, eikä turhat puhheet paranna potilasta.

Erehyn taas tuonne poliittisiin jorinoehin, vaekken asijasta tiijä mittää. Monihan se on muka tietävinnään miten pitäsi tehä ja laajitaan suunnitelmija ja askelmerkkejä, mutta mikkää ei oo niin varma kuin epävarma. Kuka tietää miten maalimantallous jyllää tae millasta on säät. Jos ei kesä tuukkaa, niin sehän raapasee äkkijä syömiset vähhiin. Se kun immeiselle tullee näläkä jos ei saa syyväkseen - tuota! Tulevan ennustaminen on mahoton tehtävä. Arvaella toki voe.

Joo, vaen katotaan mitä on tulossa. Entiseen malliin - päevä kerrallaan. Otetaan vastaan kiitellen, mitä ylhäältä annetaan... Ei siinä oo vaehtoehtuva. Suuret ympyrät loppupelleissä määrää. Sää on Kempeleessä tänä aamuna aurinkoinen. Tuulostellee pikkusen, mutta pakkanen on kuollu melekeen. -5.1 on mittarissa. Taetaa tiputtaa räöstäitä iltapäivästä. Luulisi! Eikae siinä kun matuva koukkuun jos pilikille meinaa. ... -O-