SIELUNrauhaa taas toivottelen kaikille sivujani tutkineille. Viikko vierähti taas kuin huomaamatta. Rauhallisesti! Sääliksi käy ne ihmiset jotka joutuvat pakosta, tai jopa omasta tahostaan ryntäämään tuonne markkinavoimien myllerrykseen.
**
Hampaat irvessä, kireänä tehhään joulua. Ostaa pitää vaikka ei olisi rahaakaan. Ruuan kalleutta ihmetellään ja pistetään tinkaamatta rahat kaikenmaailman hömppään. Rihkamaahan kyllä riittää. Kehnoa kiinalaista tuotetta, joka jo Tapanina on valmiina roskiin - poltettavaksi.
***
No, itsekukin tekee kuin tekee. Mitäpäs minä tässä kellekkään neuvoja jakelen? Kummastelen vaan kun tuhlata pitää vaikka on PA. Kai se markkinavoima pitää ruokkia hyvästi, ettei se ala kuihtumaan ja kenties menehtyy.
***
Siinä ei auta hallituksen kovatkaan elvytykset jos markkinavoema nuupahtaa. Tavarata olisi, mutta jos ei kukaan markkinaa ruoki se loppuu immeisillä työ. Turhaahan varastoon tuotetta tekee, jota ei kukaan halua ostaa. Ruoka ja asuminen ja muu välttämättömyys ei pijä pyörijä pyörimässä. Näin ollen tuo markkinavoima näyttää olevan se käyttövoima ns. hyvinvoinnin saavuttamiseksi.
***
Mitenkähän nykyimmeinen tulisi juttuun jos ajat menis niin kehenoksi kuin ne oli -50 luvulla. Lähes kaikki tarvittva oli itse tehtävä, tuotettava. Ei ollut kaupoissa hyllyt notkuen tavaraa, eikä pihalla seisonut loistokaara, puhumatta sähkövalosta tai kaikenlaisista vempaimista. No, Se oli silloin mutta nyt...?
***
Mitäpäs noita muistelemmaan. Eletään tätä päivää ja jolla himottaa shoppailemmaan ja tuhlaamaan, niin antaa palaa!