OSA.73.
  - Nyt en kyllä ymmärrä. Jos kyse on niistä parista pistoolista. Jokkeri ne kerran mulle toi. Sanoi että moottoripyöräjengillä pitää olla kättä pitempää. Sitä en tiedä mistä ne oli tuotu. Huumeista en tiedä mitään.
  - Ollaan nyt siinä uskossa. Mutta totuus paljastuu aikanaan.Jos se on erilainen.
  Kuulusteluhuoneen ovi raottui ja konstaapeli Kesti kurkisti sisään. Hän viitilöi Jaaran tulemaan ovelle. Jaara poistui käytävään ja Juva jäi kahden Mykylän kanssa.
  - Pöntinen lähetti kertomaan, että tulokset on valmiit. Aseissa on ainakin Jämsän ja Mykylän sormen jälkiä. Kolmantena on ollut useinkin rikoksista istunut Tuomo Rasa.
Pöntinen sanoi, että kuulusteluissa on hyvä ottaa tämä huomioon . Ei minulla muuta, Kesti sanoi ja hymyili hurmaavasti.
  Mietteissään Jaara palasi pöydän luo. Hän selasi papereitaan samalla järjestäen ajatusosaset uuteen malliin.
 - Jaaha. Näinkö se menikin. Luulin että pysyttäisiin tosiasioissa. Sanoin jo äsken, poliisilla on omat konstit kaivaa totuus esiin. Huolimatta rikollisen valehtelusta tai hämäyksestä.
  Mykylä katsoi Jaaraa nolostuneena.Eikä osannut sanoa mitään.
  - Nytpä taisi muuttua kapulat taas uuten asentoon... No, mitenkäs se olikaan niiden aseiden kanssa? Miten ne sinun sormenjäljet ovat aseiin tulleet?
  - No, taisin muistaa väärin?
  - Varohan sellaista. Pääset nyt selliin miettimään totuuden tärkeyttä näissä hommissa. Kokeillaan huomenna ja pannaan vain faktaa esiin.
  Mykylä oli mennyt kasvoiltaan punaiseksi. Hän käsitti että oli mokannut. Apeana hän katsoi kun Jaara kokosi ja kutsui vartijat viemään vangin pois.
***
 Komisario Kumarainen asteli nopeasti alenevaa polkua suolle päin. Pökiö, Tikka ja Viskari olivat jo edenneet suon reunaan. Kasvillisuuss muuttui nopeasti ja maa oli jo niin märkää, että synty epämääräisiä ääniä askelten upotessa.
  - Onko näkynyt mittää tuoreita jäläkiä. Onko lapijoennista merkkejä?
  - Nytpä pitäsikkii olla koirapartijo. Täällon hirvet kahalailleet ja liekö ollut karhujakkii. Jäläkiä on palijon. Taetaa tulla tästäki hommasta vesiperä. Jumaliste tämähän näöttee olevannii hanurista koko touhu, Tikka sanoi.
   Pökiö näki ruumiinkuljetusauton ilmestyneen pihalle. Hän osoitti kädellään siihen suuntaan ja sanoi Kumaraiselle:
  - Tuonelanvirran lauttahhii suapu. Kukapa se mennee jeesaamaan että mummo piäsee matkalle.
(jat.)