YLLÄREITÄ-
***
Tällä senijori-ijällä seon tuo eläminen yllätystä ja jännitystä täönnään. Mopo keolii herkästi kun jakopäässä  jako sekasi. Joka aamu on armo uus ja välliin saa ihimetellä, jos muistaa, mistä ollaan tulossa ja löytyykö uutta etappija mistää suunnasta.
***
Annahan olla - kun koetan selevittää ikäimmeisen jännitystäöteistä päevää. Tae paremminnii aamuva. Koko päevään saesi lakrattaa sivutolokulla. On se niin tapahtumarikasta ja kaekki suijjuu kuin hijastetussa vilimissä. Deja vuu ilimijöhän on aena läsnä, välliin siinä eletään koko ajan.
***
Ensimmäenen jännitysmomentti on kun ajatteluelintä yrittää käönnistää. Ussein se onnistuu ensi nykäsyllä. Tosin käönti pätkii ja sytytys harhaelee ja ettii kiintopistettä mahollisen ja mahottoman välillä. Asettuvakseen sitte siihen keskivaeheille - puolitajulle! Kuitennii sev verran, että muistaa oltavan henkissä. Se eijoo yhtää selevää onko aamu vaen päekkärin loppunäötöstä.
***
Epämääräesten elonmerkijen jäläkeen aevo alkaa antaa viestintää silimäluomiin, että valuva pimijään. Jaa - helepompi ajatella kun totteuttaa. Silimä on rähäminy ja kuivuvessaan jumittanu silimät pimennys-asentoon.Siinä pittää aevon viestittää usijampaan kertaan eturaajalle, että oesi aamunavvaoksen aeka.!!!!!!
*****
Siinä sitte lievää väkivaltaa käytellen saat valon virtaamaan synkkään pimeyteen ja aevo ottaa aamun ensimmäesen ympäristökuvan käsittellyyn. Siinä pään suorittaessa omija käönnistys operoenteja sisäset anturit alakaa viestittää tuntemuksija keskusyksikköön. Vesistöpuoli antaa pakottavvaa tarvetta ja jännitys nousee, kerkijääkö vae eikö? - Ylleesä kerkijää! Jos karvasenpään saa kipattuva yläasentoon ja pää kestää iliman huimaosta helepotushuoneeseen. Jos taas ei, niin se on jo uuven operaation tarve.
***
Sittehän se onkin ensimmäenen päevän TAPPAOS. Helepottunu ja mieltä nostava lorina. Tae sitte ei tapahu mittää - pakottaa vaen! Hilijaa tiputellen paeneet helepottaa ja jos hyvin käy, niin lisäksi vappaottava paksun puolenpäästö kiertää raekuvana pitkin pytyn reunoja.
***
Siinä sitte tiskaat rähämät silimistä ja valamistauvvut kohtaamaan senijorielämän päivän kaikkine jännityksineen ja yllätyksineen.Voen joskus kertuva - tae sitte en! Seon turha tehä mittää sittoumuksia, sillä on näellä vuosin aevan sama mihin luppaotuu, ei muista kumminkaa!