TURHAKE.
***
TURTANA etsii turhake tarkoitustaan. Tarkoitushakuisesti se hakeutuu toimettoman käteen. Turhuudenmarkkinat katsoo avuttoman hämmennystä. Koulutus pielessä mielessä riettaat menot. Kyllä se siitä kirkastuu, kun koittaa ymmärryksenvalo ja valtaa pimeät nurkat.
***
TURHAKE outo tuttavuus. Höyhenillä nukutettu. Herrasväkkee, tuskin näkkee metsää puilta , suurilta suilta tukitaan puheenparret ja perunan varret panee pakkanen jos saa. Suurissa puissa tuuli huminoi, vaivaiskoivua tuskin huomio kukaan.
***
TUSKAN tuntea kipu antaa? Impi kaino ja herttainen. Nummisuutarilla lesti hukassa. Lestinheittäjät täystyöllistetty. Pelastaako se maailman? Ken elää se näkee! Henkensä heittäneellä hiekkaa silmissä..... Sille!
***
NO; JOS tämän kerran, mutta vain sen verran että pärjää huomiseen. Ja uuden luomiseen tuskin on aikaa.Sujuvampaa käyttää kaivinkonetta jolla oppinut ojaa kaivaa. Tuskin ehtii siunaamaan kun monttu on auki ja hartaana katsomme kaiken katoavuutta. Ylösnousemus antaa turhaa toivoa!
***
EIKÄ mitään uutta auringon alla eikä päällä. Täällä on niin ankeaa. Tylsä lapio ja kanki. Vakuuttaa Tapio aitat ja riihet. Eikä lapsilla ole kenkiä. Pienet varpaat vapaana. Vastuunkantajat tappiolla.Rilluttelijat syö kypsät hetelmät.
***
HENKIÄ liikkuu pimeyden päällä ja päättömät tekee aivottomat työt. Joskus joku syö katkeran kalkin ja valaistunut yksilö saa valoa pimeyteen..Kohtalonkello lyö leimansa erämaassataivaltajan ohtaan.
***
SE RIITTÄÄ näillä markkinoilla ja huomenna päivä on uus. Sikäli mikäli kaamos ei yllätä tai joku vejä säkkiä päähän. Estyy näkemästä elämän ilot mutta suru ei puseroon tartu. Siitä huolimatta Pijä puserosi putipuhtaana!