TÄSSÄ TAAS
pittää jottae höpötellä. Vaekka pusero on tyhyjä ja takissakkaa ei löyvvy mittää. Vaen eipä tässä ollu tarkotuskaa tarkastella mikroskoopilla jottae napanöyhtänäötettä. Tarkotus oli ihimetellä missä mennään. Pallon vaohti on aekataolussa.Aotomatiikka toemii hienosti ja sekunnin tarkkuuvella ollaan paekassa A ja jatketaan siitä paekkaan B - loputtommiin. Kuuki seoraa mukana ja kaeppa silläki vaohti riittää kun rinnalla pyssyy.
***
Seon tuo avaruus niin ihimeellinen, että ei sitä tajuva pölijempi. Onko sitte väliksikkää? Kuhan häntä töllistellee välliin taevaalle suuren ihimetyksen vallassa. Super pyörityksessä ihimislapsi koettaa tehä olosa mukavaksi. Eikä kae se niin väliksi oo, vaekkei kaekkija luonnonlakeja tajuva eikä ymmärrä, niin välijäkö hällä.
***
Ny ku ihimettelyosasto on aeka jättää seoraavaan käsittellyyn - on aeka tarkastella näkymijä rejaaliajassa. Heh, mitä se sitte meinankkeeki, vaen oon viisaijen immeisten kuullu nakkelevan noeta sivistys sanoja, joten tokihan tässä pittää peokalo pittää ajanhermolla, vaekka eijoo hitusenkaa huomijota missä moenen hermo sijattee. Oesko se siellä Vennäällä jossa se meteoriittiki katteli paekkaa mihin iskijä.
***
No, iskihän se ja meleko tehokkaasti. Ääriporukat jo syytti Amerikkaa että ny seon Nato tullu paokuttelleen nurkkajuuriin. Nythän niitä kivenmurikoeta löytyny, että jenkki saa puhtaat paperit.
***
Ajankohtastasta on seki kun lunta on tullu, enempi kuin on titattu. Hallit sortuu ja halliomistajilla on peleko persiissä, että millon rysähtää. Ja varmaan vieläki romahtaaki jos lunta tullee tähän malliin. Olikohan se Matti joka lumiportit aokasee, muistelen äitimuorin kulettanneen perinnetietuva. Millon Matin päivä lienee ei oo muistissa. Tuskin ne ennää kutijaan pittää muuten kuin -toesinaan. -15.0 on Kempeleen lämpötila tällä hetkellä. Vieläki kylymempää lupaelee säämies ja aorinkoki saattaa kurkistaa. Pitkään se onki lymynny näkösuojassa.
***
Haestellaampa merkityksijä ja funteeraellaan asijoeta moneltaki suunnalta. Huomenna sitte valutettaan sormenpäestä mitä haaviin on jääny, vaeko pelekkä jätemoskaa, Näellä mennään.