***
Mallikasta maanantaeta jokkaeselle näelle sivvuille eksyneille. Ei tarvitte laenkaa hätkähtää, ihan tallessa täällä on. Myöski tarijoelu pellaa. On monen makusta vätkytettävää ja pöyvässä virtuvaali kahavija ja pullaa. Täötekakut loppu eiliseen iskänpäevään. Sitähän olikin makijaa mahantäyveltä. Nyt on kyllänen ja raokija olo. Ei paskempi keksintö tämä isänpäevä.
***
Ei tässä silti alakulo vaevaa. Mitäpä turhija suremaan. Toeveekkana kattuva mihin päen veet virtaa . Siellä Talavivaarassahan aekanaan ne on virranneet tahtomatta. Sehän on vesi niin vekkulija että se virtaa vaan alaspäen iliman apuvoemija. Vastamäkkeenhän se nousee vaen tuluvatilanteessa muun litkun työntämänä.
***
Kyllä kae siellä Kaenuussa onki riittäny virtaoksija. Rahavirrat vaen on , luulisi, vaehtaneet suuntaa. Kustannusta kertyy ja tuotanto ei pyöri. Persnettuva pukkaa joka minuutti. Mikä lienee se lopputulema. Sitä ei tämmönen tavan tosentti voe tietää. Ei kyllä oo halujakkaa, tuli vaen mieleen.
***
Oesi tietysti perin toevottavvaa vetasta tähän jottae mukavata juttuva. Ny kumminki tuntuu, että takki on typötyhyjä ja pöksytki kävin kopistamassa hetki sitten, ettei löyvy oekein siltäkään osastolta maenittavvaa.
***
Se on toesinaan tahkijaa ja toesinaan sitä innolla lakrattellee ummet ja lammet. Oesi tietysti kovin onnellista jos aena keksisi uutta ja erikoesta. Näen ei kuitenkaan ole sattunut pitkään aikaan. Tiijä mistä se oekein kyppäsee kun aeheitahan on maalima täönnä, mutta kun sen saaminen ns. lihaksi on kovin vaekijaa.Ehkäpä tässä syksyn synketessä voi kaapasta jotain näkyvää, sillä synkkyys se aukasee runohanojakin jos aukasee.
***
Tosijaan. synkkyyttä on tänä syksynä riittänyt. Kylymää ja kostijaa. Arska ei oo palijo pilikistelly. Sitte kun se mahollisesti naamasa näöttää se on niin matalalla että lämpösäteet hurahtaa sivutte.Tosi synkän näköstä on nytten. +0.7 on lukemat tänään ja vesitihkua ilimassa. No, niillä evväellähän sitä mennään mitä on salakussa.Sitte kun se kirkastuu se tuo pakkaset. Se onkin vanahalle henkilaeta ukolle myrkkyvä. Onneksi se pysynee seinien ulko puollella. Että Nou hätä.!