OSA.76.
 - Anna häntä poijan syyvä, laeha retale. Ei haettaes vaekka oes pyörijämmättii posket, Martta sanoi.
 - Taetoo olla läpipasko, syö ku hevonen, eikä sen vöyreemmäksi tule. Mitenhän se Tikka liekkii piässynnä polliisikouluun?  Viirto härnäsi.
 - Faija olj polliisi, niin sehän männöö jo suvun paenolla, Tikka nauroi.
 - Vuan mitteenpä neon poijilla naes assiit. Outtako suanna pilluu? Matti kysyi.
 - Kyllähän ne muut varmaanni, vuan tuosta Tikanpojasta en mäne takkuuseen, tienneekö tuo mikä semmonen värnäke onkaa? Viirto sanoi.
 - Kyllä se pittee pilluu suaha usijampi kerta viikossa, muuten se alakoo piässä viheltöö.
 - Ou sinä siinä viheltelyines. Muuta ossookkaa, Martta sanoi.
 - Ohan tuo hyvä jos tämän...
 - Vuan nyt meijän pittee lähtee. Isäntäväelle kiitokset tarijoilusta. Toevotaan että se Laaksohhii vielä kiinni napataan, Viirto sanoi kaikkien puolesta.
***
 Viirto käänsi auton Niemen pihaan. Piha oli autio ihmisistä.
 - Eipään tiällä ou mittee tappelunnujakkoo. Taenneet männä nukkummaan koko porukka. Eikä aenakkaa ou vuaroo ampujasta. Meleko paha ampuu käet seläntakana. Ne kun on hankala ne kokokäjen kihilat ottoo poekkee.
 Viirto pysäytti auton Datsunin viereen.
 - Ei helevetti. Onko tuo Datsuni pärskeöttäny tuon pomon aoton perrään. Aenaki pikkusen siltä näöttee. Oesi ollu mukavata kahtoo Kumaraesen ilimeitä. On taenna Datsunin äijä suaha korvamakkeeta koko rahan eistä.
 Silloin navetan ovi aukeni ja Kumarainen tuli ensimmäisenä ulos. Yritteli katsella poliisiauton takaosaan, vaan ei kait saanut silmiinsä kaipaamaansa, koska kysyi:
 - Noo, onko tullunna mittee valamista. Joko pyssymies on raotoessa?
 - Kah lieneehän tuo raotoessa. Jotta tuntoo sen jos vastaan tulloo. Piäsi vaen punnaotteen ihtesä irti. Karkas ryöttä, vaekka ei ollunna ies karkaospäevä. Ollii jykkee ukonruato, vaekkoli änkyräkännissä. Vuan hullulla on hullunvoemat.
(jat.)