OSA.85.
 - Pökijö. mitteepä sinä huastot siitä putellista? Kumarainen kysyi.
 - Joo oessiihan siellä Montejon etupenkin alla korkkaamaton. Kukapa sen ruahtii lähtä noutamaan? Minulla on niin mavullaan, että ei malta välliin jättee.
 - Minä suatan noutoo. Tuo viina ku on viisasten juomoo, niin sei oekeen mulle passoo, hiljainen Mörö sanoi.
 - Joo sehän tuo passoohi hyvinnii hyvästi. Alahan männä reissuun, vuan älä säre putellii, äläkä eksy joron jälille, jo punakkana hääräävä Kumarainen sanoi.
 - Vuan ohan tässä vielä aenetta, Kilikki sanoi.
 - Joo eihän se viina lopu juomalla. Aena sitä uutta siunaantuu. Vuan mitempä seon pojat?
Suapko se polliisi pilluu?
 - Eipä sitä passoo riskeerata. Polliisilla pittee olla pijätyskykkyy. Jos sitä kovin alakoo veivvaamaan naesten kansa, niin käpälälaotaan jootuu.
 - Vuan sehän voe olla niinnii. Mulla ei ukkomiehenä ou mittee kiusanpaekoo ees. Vuan tuolla Pökijöllä se mahtoo ollannii tuskanpaekka.Mahtaa tuo ulukomuoto karkottee naeset meleko ettäälle.
 - Mittee se Suur Herra hölöpöttee. Kumaraesen rouva onnii antavaesta sorttii. Eiköön seo maeninna?
 - Heh, olematon rouva. Ehän seo ku leipäsus. Paenele poekkee jos siltä luulet lohkijavan. Eijoo kielletty suuria uattelemasta.
 Silloin rämähti Turakaisen ovi. Seppo syöksyi sisälle. Silmät seisoi päässä ja pää pyöri katellen Turakaisen tuvan joka nurkan.
 - Missee se Salme on? Se jäe Niemen navettaan kun lähin tuljpalloon. Nyt mänin niin immeistä ei missää. Uattelin jotta seon tänne hyökännä.
 - Eipään tiällä ou näkynnä. Raohotuhan ja tuu ottaan ryyppy. Martta sinne läks, varmaanni männeet meijän navettaan, Matti raohotti.
 - En tiijä! Eipä tuolla valoja näkynnä. Jos vaekka on männy Jyrkin kanssa kutteotuun?
 - Ja höpsistä. Kuka naenen sennii riukulan kaa kutteotuu kun on oekijjaa miestähhii tarijolla. Heitä helekattiin joutavoenti.
 - Oeskoon tuo nuin? Pittee lähtee kahtoon navettaan onko se siellä.
 - Ota etes ryyppy, niin helepottoo.
 - Pittee ottoo. Alako tuolla tuljpalossa suuta kuivaan.
 - No, mitempä tuljpalo paekalla? Suako ne mittee pelastettuu. Entäpä Jaska? Onko näkynnä?
(jat.)