Tähän on tultu ja PÄÄSTY pahasta. Riemujuhlissa päästetään loputkin. Päästetään kaikki mikä sidottu on. Pässit päästetään pälkähästä ja riemu irti- Täysinä tippuu tammikuun hetelmät luvattuun maahan
***
Viisaat vaihtaa mielipiteitään. Ministerit pitää ovet auki- päiviä. Vetää kaikista ovista ja takaa työntää ruottalainen Kannat kattoon ja omitaan uudet. Kuudet mielipiteet hyväksi - on joskuskaan oikeassa. Soikeassa vaeltaa henkinen kehitys, eikä suurista tunteista ole painolastiksi!
***
Kehnot ketineet antaa rikkaalle hyvän mielen. Rahan arvoa jyrsii inflaatio - setelit tallessa Naurusaarella. Likainen raha peseytyy käyttökelpoiseksi, mutta mustuttaa valkeat kaulukset.
***
Siitä vaan sanoi Mummo ja nosti hametta. Ylämummo armahtaa synteihin sortuneet ja Muumi-mamma antoi Putiinille ja Putiini söi! Kaksin on mukavampaa tapella. Yksinollessa ei tule riitaa. Avioero vie tuhkatkin pesästä, eikä vaatimuksille ole loppua oleman. Keväpörriäenen kuittaa kaiken.
***
Mistä helevetistä se tähän vetasi tuon pörrijäisen. Kohta talavi synkimmillään ja poeka haaveilee kevväästä. Kovinhan tuo on ilimoja pijelly ja veikkaampa että sama tahti jatkuu. Tietysti on pikkunen tinkuuvara syytä jättää? Vaen ei mee talavi tavotta!
***
Olisihan se uusi kokemus säätön ilima. Minne käy tuulen ilmassa tie? Luultaasti pyssyy paekollaan kun ei joo mihinkä mennä.Tae muille maelle vierahille jostei koskaa palaja poes.
***
Vetasin tuossa ohimenen kansallislaolua, vae mikä rakennusmestarin laolu se on? Kovastihan se uhuvaa rakentavasa mökin kallijolle. Eipä se silti varman päälle. Jos ei perusta petä niin voehan tuuli viijä? Eikö seo semmonen eltsukin? Tuulen viemää.
***
Vaen luoja varijelkoon meitä rajuilimoeta ja raesatteilta. Kyllä sitä muuten jotenki tullee juttuun. Se meleko pijan iskee meleko holotna jos ei oo kattua pään päällä.
Vaen mitä näetä ennakoon murehtiin. Meni syvin tae matalin niin etteen päen - sinne mummon jäläkiä seuraillen - lumessa