tämä kesälentsu. Tippa nokan päässä, silimät sikkaralla ja ääniki katteissa. Voephan tuo olla allerkijjaaki, mikä nämä tietää. Vae eikae siinä. Päevästä toeseen sitä mennään näenki. Puuskutellen mutta kumminki.
***
Se on heinäkuu ohi kohta. Luppaelee ny komijoeta ilimoja. Kääntäen se tietää palijo surua ja murhetta. Monen lähtölaskenta on jo alkanut . Varsinki sellanen viinoja vilijelevä ja on vesien äärellä ilimeinen uhuri. Viina ja järki kun ei sammaan päähän mahu.Joku kun viinaa saa niin ruppee pullistelemaan ja näöttyä päälle. Ollaan pikkusen häävimpi kun muut. Ja uimarinaki maalimanmestari tasua. Uutiset kuittaa uhon lopputuleman.
***
Liikenne kans on liipasimella. Ruuhkassa pinna kiristyy ja se panee tekemään pölijyyksiä ja jäläki on kamalaa.Siinen kun lisätään Jussinpäevän viinakset. Varsinkin palluussa on monella jäämiä ja pää vieläki sekasi. Taas syntyy kamalaa jälkeä. Tietysti kaikesta piittaamattomat kapinalliset, jotka ei välitä nouvattaa liikennesääntöjä tekevät taas rumaa jäläkijä. Sitte vielä huumehörhöt erkseen.
***
Tussarimiehethän on sitten oma lukunsa. Kaekki liikkuva on luvallista riistaa. Vaekka ohoranjyvä on ehkä silimässä niin kyllä sattuu kun lavasee liki. Ei se tilanne näötä oekein hyvältä. Tiettyjen piirien lietsoma pahaolo ja viha nousee pintaan ja jäläkijä tullee. Kurijuuvenhuutajat pitäsi saaha vastaamaan tekosistaan. Kuinka moni vaipuu epätoivoon tulevaisuuden suhteen kun kuuntelee kapina- porukan paskapuheita. Elämmehän tällä hetkellä taloudellisesti parhaita aikoja ikinä. Vae eipä sekkauta semmoseen jolle ei mittää maha.
 
***
Kolijana jatkuu sää. Harmaat pilivet peittää taivaan. Mittarilukema +11.8. No onhan tuo kuitenkin 0 enempi. Sääkin on asia jolle ei mitään voi. Näin ollen kiitellään mitä saadaan.