MOPOLLA.
***
Melekosta votakkata tämä ajankuluminen , että eipä taho perässä pysyä. Hätäjälin yhen viikon saa kunnijalla kulutettua kun jo hanakkana ollaan uuven viikon reonaa jyrsimässä. Taas pittää turvautuva laolun tekijään. Maanantae ei mittää, tiistae ei mittää... Joten mittää maeta mullistavia eijoo tievossa. No, miksi pitäsi olla.
***
Parempi sievä silijä kuin turhat kruusaukset. Arki assuu keskellämme. Harvemmin juhla saa jalan sijaa  - jos silloinkaan. Lentsunpoekanenkin meinaa pittää pihteissään. Henkijä ahistaa ja räkä kirnuvaa kurkussa. Koronaa ei kumminkaa.
***
No, kaekkihan kuuluu kuvijoehin, että eipä nuista suurempaa numeruva kannata alkaa värkkäämään. Silimät sepposelällään vaen tolijottaa mitä huominen tuo tullessaa. Usseinhan se raahaa mukanaan laskuva ja muuta alamäkiä, vaen niitä selevitellessä viikot vierii ja ajanviisari kiertää ympyrääsä. Jos rahat riittää. Jos mennee miinukselle, seon nakattava hampaat naolaan.
***
Sitä pieni immeinen yrittää saaha jottae haoskaa esille. Slksi yritän kaekkia pölijyyksiä panna eholle. No, eipä nää mun tarinat oo niin merkittäviä, että kantsii suurta halloota nostaa. Kuhan ny postaelee - mitä postaelee. Onhan se itestään selevää - Ei mopolla mahottomija.