...että Suolasilli oottaa Joulua jo vesikielellä. Sillä mielellä. Mutta mieletön silli ei tiedä mikä on kohtalo kova. Alli taas lentää veteen, ja eteen ui pikkukaloja se on siinä eikä viidestoista päivä. Häivä Onnista nähty varaston takana, jossa lakana, näköesteenä. Tuskin kuitenkaan mirri naukasi? Susi se oli jolla suussa oli lihaa. Se vihaa kaikkea mikä liikkuu, tai kiikkuu. Kohta vainaa.

Harkiten pitää ovia aukoa näinä päivinä. Voi astua Toivo sisään ja siinä sitä ollaan toivoa täynnä, mutta pelätään pahinta. Illanrauha kun maille taas hiipii. Usva laskeutuu maisemaan ja ei näe huomista päivää. Kostea lakana kietoutuu ympärille ja homma on paketissa. Jep!

Suurina surisevat itikkaparvet ja arvet näkyy rääkätyssä lihassa. Kukko kiekuu kolmasti ja Saara nauraa. Metsosopraano laulaa linnuista, mutta julma metsästäjä lopetti lystin lyhyeen. Ampui meton alas ja palas lihapatojen ääreen. Oli saanut sääreen säärihaavan josta vuoti verta, eikä se ollut linnun! Näin se on nähtävä. Sanoi hän! Eikä aikaakaan kun pilvi laskeusi hänen yllensä, eikä tuottanut tulosta, vaikka suurin toivein sitä ototti. Yhdeksän pitkää kuukautta. Kallit on laulujen lunnaat! Nyt vielä hinnat nousee. ALV lisäksi.Kyllä maksaja helteellä tarkenee. Mutta annapa olla . Nappajaa pakkasta, siinä tippa nokassa kohomeisin sormin pekot satelijä saajalle.Mehut jo vei ja sitte rahat. Sentään mahat kasvaa ja pieru kulukee! -O-‎4.‎7.‎2013