RAPORTTI.
***
Kesäenen aamu näöttää siistiltä, Ei saja eikä tuule Öiset seikkailut on saanneet Lyytin toimimaan Lyyti kirijottaa kun osote on tievossa. Katotaan mistä tuulee.Salaisen tievustekun ja vakoelun antama tieto kertoo uutisen Ruottin maalta.
***
MORA käjessä juoksee mummo ja ihmejjen aika antaa papalle kyytiä. Papalla - vauhti tapissa. Viisari färisee viimestä päivää. Kuinka käy? Luetaan se  lehestä. Älkää tehkö sitä kotona! Pistämme virtuvaalin päälle: Mummolla jalaka nousee rivakasti ja pappa tuiskaaahtaa turvalleen. Mitä sitte tapahtu? Sensuuri iski eston päälle joten voi vain kuvitella. Se on kovat ajat ja kovat pojat, mutta mummoenergia vie tuhkatkin pesästä! . Mora on ussein pääroolissa tae sitte joku astalo. Se on papan päivät lujetut. Amazoonit nostaa päätään.Kalupakissa asuu hiljaisuus!
***
VOEHAN sattuva muillekki mitä vaen. Aenaki mikäli uskoo metijaan niin isolla kirkolla on jatkuvasti jottae kisaelua menossa. Huumehörhöt ei palijo valikoi. Puukkua selekään ja kahavaa myöten. Verta pakkiin!!! On ajan sana.
***
OOTTAKO muuten tavaneet sitä mummoa joka vikitteli pappoja? Vaohtiin kun pääsi niin nappasi faarin ja katosi Lontoon sumuun.. Pappa oli rikas ja mummo vei vaen Faarilta rahat ja matkusti oikeaan osokkeeseensa. Henken säästi! Päästi kumminkin vapaaksi! Pappa sortui katuojaan ja ei saanu henkijä. Papan loru lopussa.  Mummoko -  palajaako? Rahat kun on lopussa niin hopussa mummo huomaa tilaisuudensa. Feres Faari pukille eikä Faari huomaa -Se olisi vikapisto. Faarin päivät on luettu. Se on akuuttia! Kuten jo aiemmin pikkusen ravottelin. Mummot on tänä päivänä säätämätöntä porukkaa.
***
NIINHÄN se kävi faarille, mutta kovastihan tuo jo oli henkilaeta ja muutenki monttukunnossa. Siis kokonaisnäkymää arvoijen ratkasu oli kestävää kehitystä - jopa kierrätystä, Vanahan tilalle puskeotuu aena uutta yrittäjjää, pää eelläpäen enimmäkseen. Perälauta on tiukasti kiinni, avviisissa kerrottiin.
***
ANNETAAMPA olla taas ja jätetään sana-arkku muhimaan huommista uutta tulemista. Jospa hanasta virtaa raekkaampija juttuja, Ny oli juoksussa toevomisen varraa. Mutta syyväänhän sitä roskaruokaakin. Lisäksi näin kesällä paras syyvä kevijästi.
***
Kesäki kuuluu petraavan No. Passaa sehikuha pysysi kohtuu lukemissa, Hirmuhelle kuivattaa papan jos muorin rusinaksi.