(Pienen talon isäntä makoilee penkillä. Naapurin mies tulee tupaan. Reiska hyppää nopiasti pystyyn ja ottaa lehden penkiltä käsiinsä)
  
REISKA
 - Masallahan on taennut olla naislykkyä, kun vieläki on paijanhelema liitinkin päällä
 
 MASA: (Kokeilee paitaa joka on liputusasennossa)
 - Minähän en akkoesta perusta, vaekkeijoesi aenuvaa sitä lajia maanpäällä. Käväsin tullessa paskalla, niin näöttää jääneen paeta liputtaan. Haetanneeko?
 REISKA:
 - Jaa vaen luomishommissa. Tuliko näkönen
MASA:
 - Tämän talon isännän näkkööhän tuo oli. Veltto ja haesi pahalle.
 REISKA:
 - Joo! Vaen mitempä oot saanu aekasi kulumaan. Ei sullakaa taija niitä porinakavereita käyvvä?
 MASA:
 - Mikä tässon polokijessa. Saes vaen noelta kiimasilta muoreilta rauhan. On ne kyllä menny aevan mahottomaksi. Oekein mökkiin pakkaotaan . Ja SEN persolla. Vaen minnen aenakkaa rupija millekkää. Kohta pittää niille koruja ostaa ja mekkoja laettaa.Toropaesen Mantaki telläösi, oliko toessa päevänä, mökkiin pahat mielessä. Lirputti vaekka mihin malliin. Aevan piti suuttua, että sen sae lähtemmään. Onko sulla käöneet lesket ahistelemassa?
 REISKA:
 - Mukavahan tuo on kun käövät. Melekeen tie sonnalla nuo ovat ravanneet mökillä. Vaen kun pikkusen naorattellee niitä niin tyyttyväesenä lähtevät. Aena ne tuo kahavileipää ja kakkuvaki. Sinnoot vanahapoeka, et tiijä kuinka mukavija ne naeset on kun ...
 MASA:
 - Pöh! Elä kehtaa! Rahhaa ovat heti inkuttamassa. Minä en semmoseen pelliin rupija. Tähän ikkään selevinny iliman niitä muutamija, niin pärijään vastaki.
 REISKA:
 - Minä voesin alakaa vaekka puhemieheksi. Tuo Ryllykäesen Tiina on vielä kopsakka muori. Siinon Masalle iloja monneen lähtöön!
 MASA.
- Rollaattorilla ajeleva muori. Elä nyt ala pilikkaa tekemään.
 REISKA.
- On siinä se hyvä puoli. Seon rahasa muori.
 MASA
- Ompa tuota itelläki. Eläke tullee, eikä mihinkää mee. Minnen kyllä akkaen tähen loestopäevijäni hukkaa. Aattelisit itekki. Käö vielä , että jottae muorija saat orijana passata koko ikäsi, eikä sullä oo pienintä sanan sijjaa.
 REISKA
- Voehan se olla niinki. Pittääpä harkita