OSA 70.
  Lasin tyhjennyttyä hän pani välineet takaisin laatikkoon ja avasi sisäpuhelimen:
  - Konstaapeli Kesti. Ottakaapa heti yhteys hautaustoimistoon ja toimittakaa auto hakemaan ruumis Ruikanrannalta patologianlaitokselle. Asialla on kiire! Onkohan siellä
ylikonstaapeli Jaara paikalla?
  - Kyllä hän juuri saapui.
  - Pyytäkää hänet tänne heti!
  Kului vain muutama minuutti kun Pöntisen ovelta kuului koputus ja komea mies univormussa astui huoneeseen.
  - Päivää! Sinulla oli asiaa?
  - Siitä Ruikanrannan tapauksesta on ollut puhetta muutamaan otteeseen. Nyt siellä on ruumis.... Sieltä tuotiin eilen nuorimies putkaan.
  - Joo, tiedän. Olin poikaa vastaanottamassa. Oli kovin synkkä kaveri!
  - Nyt pitäisi saada asioihin selvyyttä. Mies on varmaan kypsynyt, että voidaan kuulusteella. Ota sinä homma hoitaaksesi. Otat jonkun nuoren kaverin mukaan ja otatte asioista selvää. Luulen että poika murtuu äkkiä kun on ensikertalainen.
  - Sepä minulle sopii. Konstaapeli Juva on terävä tyttö. Vaikka on blondi niin pää pelaa.
  - Onhan Juva pirun kaunis poliisiksi. Mutta sehän ei ole haitta. Ota vaan hänet todistajaksi. Minulla on kiireisiä asiakirjojen lukemisia. Ne on saatava tänä päivänä valmiiksi. Minä käväisen muutaman tunnin päästä vilkaisemassa miten homma sujuu.
  - Tämä selvä. Palataan!
 ***
  Konstaapeli Erja Juva kirjoitti raporttia valmiiksi saamastaan tehtävästä. Pieni näpistys oli teettänyt suhteettoman paljon töitä. Kuitenkin homma oli alkanut purkautua sattuman kautta nopeasti. Nyt oli aika panna tapahtumat paperille ja etsiä uutta kohdetta.
  Jaara saapui Juvan pöydä ääreen ryhtikkäänä ja komena. Jos jotakin, niin univormu puki Ylikonstaapeli Jaaraa todella hyvin, Erja huomasi ajattelevansa.
  - Hei kuule! Onko sinulla pahasti kesken?
  - Olen juuri lopettamassa. Sitten ei ole mitään tiedossa.
  - Iso määräsi sinut minulle kaveriksi kuulusteluun. Se Mykylä joka eilen tuotiin pitäisi saada puheliaaksi.Ruikanrannalla on tapahtunut murha. Vanha nainen tapettu haulikolla.
  - Tiedän, Pirkko siitä äsken vihjaisi. Mikäpäs siinä pannaan poika puhumaan,
Erja sanoi ja kokosi paperit pöydältään laatikkoon.
  Mennään kuulusteluhuone 2. Se on lähempänä sellejä. Eiköhän mennä!
  ***
  Kaikki oli valmista. Sauli Mykylä talutettiin raudoissa kuulusteluhuoneeseen. Poika ei ollut varmaan nukkunut kun silmät olivat punaiset. Vai oliko nuorimies itkenyt. Sekään ei ollut tavatonta, kun kova kuori murtui.
jat.