...kerran koittava on huoleton aamu jolloin taivaat aukeaa ja vapaus koittaa. Sulosäveltä soittaa torvet ja pasuunat. Elämäkin  voittaa jos on voitettavissa suuri potti. Eikä taivaalla pilviä näy, jos ei satu olemaan pilivessä.Koittaako sormella  vai kepillä jäätä, jää nähtäksi!
***
 EESPÄIN eespäin väki voimakas ja raivaa vastukset tieltään. Käymme yhdessä ain. Kuitenki sillä varauksella, että sopu säilyy. Pakastus jäätää kuumatkin tunteet! Kahteentörmäys voi seurata jos sattuu toinen eksymään samoille maisemille. Vaan ei hätää, hyvä eksytystaktiikka saattaa olla apu ongelmaan. Ehkä virkavalta voi seurata. Jälkikoirat taas elementissään.
***
KIVA tappa vanha tuttu. Tievossako hautajaiset vai häät, kuten näät on hektinen hetki tää elonretki. Kuin tuuli käy hänen ylitseen eikä häntä enää ole. Viimeinen syrjähyppy vie ojasta allikkoon ja haulikossa on lyijyhaulit. Luonto on hutakassa kun lyijyä ropisee pitkin mäkijä. Sanktijova niskaan - eiköhän herkijä!
***
PAREMMINHAN se menisi tottakai, jos ei menisi huonosti. Pilvet on matalalla ja ukkonen paukkuu, vai liekö pakkanen. Sitä ei auta siniset silimätkää.  Rakkeita sattaa ja balalaikka soi surun säveltä. Turha on murehtia mennyttä päivää koska huominen on aina eessäpäin. Välistää ei antsi. Huomisellakin huolensa.
***
RATTAAT suttii autossa ja ajattelukonneistossa hampaat katki. Rutinnaa kuuluu ja kaunis on luoksesi kaipuu. Osote hukassa, kompassineula villinä pyörii. Voi olla että kuummuu liikaa. Navikaattorit sekasi ja minä ajanvain ympyrää - liikenne- siinä eijoo vastaantulijota - eikä vihttaan....Lämmin ei luita riko eikä kiltti mies lakia, mutta sen takia pitää olla rosvoja että markkinat jauhaa, soppakauhaa tarvitaan jos on soppaa tai velliä.Vaihtoehtona - hampaat naulaan ja manillaköysi on rokotus vaivoja vastaan,
***
PUOLUE on vaikea valinta. Ei Persu oo mikään Valintatalo. Haloo! Portti auki ja reilusti sissään. Ulospääsy on vaekijampi tappaus. sei tunnu missään jos on terveet paikat. Voi kyllä ahistaa jos pieleen menee, mutta tuskin kuitenkaan kun ajotaitoo on ja selvä osoite. Pää pyörällä on kammottava ajatus. Missä loput kyselee kansa, mutta vastaus on kiven alla. Selvitä voi kaivamalla. Kaivinkone on avainsana.
***
NYT täötyy myöntää, meni hösseliksi. Annon sormijen sohia automaattiohjauksella, mutta eipä haitanne kun ei panna haittaamaan. Viilijää Jussija ootamma, sissäinen villapaita antaa lohtua murheeseen, Zille!
 -O-‎19.6.2014