VERUKKEITA.
***
Tarkotuksella en höpise koronasta, siitei pijä leikkiä laskija. Seon monelle totinen seleviitymistarina- Nykysin kaekkinaenen hömppä innostaa immeistä enempi kun hyövyllinen työ. Valtavat enerkijamäärät tuhulataan monenmoeseen rehkimisseen vappaa-aekana. Ja vielä vappaaehtosesti - hymyssä suin.Suurija rahasummija pistetään varusteisiin ja välineisiin. Silimät kirkkaena työnnetään setelirahhaa, että pääsee rääkkään ihtijään.
***
Varsinki punttisalilla hiki lentää ja - maksun eestä. Pitkijä matkoja hiihetään ja hölökätään kenekää pakottamatta, vappaaehtosesti ja hyvillämielellä. Siis vappaaaeka on rankempaa puurtamista kuin työaeka. Työ voi olla hyvinkin kevyttä ja siitä TULLEE sitä kaeken elämisenehtona olevaa rahhaa.Mutta työ on hyvin monelle orijuutta ja vastenmielistä raatamista. Sitä yritettään kiertää kaokaa.Keksitään verukkeita, että voe homman laestaa.Kun ei oo koulutustavastaavaa niin ei voe vastaan ottaa. HALOO!
***
Jos immeiset ryntäesi samalla innolla työnlaetaan kun johonki vappaa-ajantouhuihin, niin hommat hoetusi erimalliin ja sehän tietysti näkysi yhteiskunnassa kohonneena hyvinvoentina. Jos työ herkkuva oesi HERRAT sen tekisi, sanottiin ennen.Joten on se ollut työ vastenmielistä ennenkin. menneinä aikoina työ kuitenkin piti suorittaa - ylleesä käsityönä, raskaassakin. Ei sillon tarvinnu haekaella punttisalija tae jumppaamista.
***
Jos oli meininki pittää suu suuruksessa oli työn maistuttava, ei ollu sosijaalisijaverkkoja, eikä luukkuja joesta rahhaa irtuvaa kaekille jokka ossaavat olla tarpeeksi surkijoeta. Ennen otetaan se armopala kun otetaan työ vastaan.Se ei varmaankaa tunnu hyvältä naottija muijen tekemän työn tuloksia. Vae onko asenteet muuttunu?