tässon taas pitäny ehtimisseen tehä. Oon kaevellu mielessäni menneitä ja monta tutun näköstä luurankuva on löytyny kovasti pölyyttyneenä jopa haorastuneena vuosijen vierijessä. Vuojet on tietysti vierineet alamäkkeen ja tietysti on selevää , että on epäselevää mihin ne vuuet sitte loppujenlopuksi vierineet. Vankkaa tutkimista vaajitaan epäselevän pyyhkimiseksi seleväksi tae aenaki sekkeeksi näkymäksi.
***
Siinäpä kun äplistelin tapahtunutta tapahtummaa, niin ällähin tolaltani kun huomasin merkillepantavan seikan. Seikka oli tosin aika huomaamaton, mutta tarkkana poekana panin asijan merkille. Merkkasin asijan sopivalla viivakootilla enkä enää huolta kantanut. Oli käönti kevijää kun olin saanut heittää ns. apinan selästäni. Merkitty seikka ei juuri erottunut vieraan silimään, näin ainakin ite huomaan mikä seikka on merkitty.
***
Tosin on sekin totta, että ei aota kauaksi jäähä tuijottaan yksittäistä asijaa. On pistettävä tuulemaan joka pyyhkii pahimmat pölyt menneisyyven päältä. Tietenki seki on otettava laskelmissa huomijoon, että ajanpatina antaa asijalle arvokkuutta eikä sen tallouvellinen merkitys ole laesinkaa vähänen.
***
En toki minä niitä löyvvettyjä luurankoja alakanu kaopittelleen kellekkää. Sehän herättää kaohuva kansassa. Kansa kyllä tietää mikä on oekein ja kohtuus. Kohtuuttoman palijo siinä joutu ja joutuu lapijota heiluttaan. Monihan ei kato sitä hyvällä, mutta paha saa palkkansa, eikä hyvälle anneta kuin lämmintä kättä. On tietysti onnellistä jos ei kylmänvihat koiju kohtaloksi, mutta ennemmin tai myöhemmin nähdään pitääkö ennakkoluulot paikkansa.Paikka on tietysti paikallaan jos paikka pitää paikkansa.
***
Aika näyttää milloinka lapijo karahtaa kiveen. Toivon mukaan karahdus ei ole niin kova että aivo tärähtää josta seuraa muistamattomuuven tila ja silloen ei kunnijan kukko laula, mikäli jostakin kiekujan löytää. Mutta jäämme kaivamaan ainakin hampaan koloja. Toivein ettei tikku katkija, eikä selekä nitkaha. Se voe olla kohtalokasta monesta näkökohasta kattoen. Tuskin se sivu leivästä vie, jos sattuu olemaan nälkä. Juomaa toki riittää palanpaineeksi!
****
Syksyinen harmaus tervehtii taas akkunan takana. Sateinen sää on kovin alakuloinen ja synkeä. Onneksi tässä ei päänsisässä synkkyys asu. Vankka syntymähumala panee katselemaan elämää kieli poskessa ja huumorimielellä. Lämpötila on +0.5 ja pientä puhaltelua on havaittavissa. Vaan kyllä se siitä! -