Jaska kurkisti vielä ovelta, kuin tarkistaen, että ei kukaan sivullinen olisi seurannut heidän kulkujaan. Touhu sai Ellin epäilemään, että jotakin  hämärää oli tekeillä hänen selkänsä takana. Että eihän vain olisi salaa häneltä myymässä heidän korkeatuottoisinta leh- mää. Ruiskaunokkia. Jaskasta ei koskaan tiennyt.
  Mitä enemmän Elli asiaa pohti, sitä vakuuttuneemmaksi hän tuli siitä, että jotakin miehet puuhailivat salaa häneltä.
  - Ja siitä  minun on otettava selvää! Sanoi Elli ääneen ja lähti kannat kopisten kohti eteistä.
***
  - E-eihän se aine kirpaise? Lieneekö tuosta muuta haittavaikutusta? kysyi Paavo ääni epävarmuudesta väristen.
  - Omakohtaista kokemustahan minulla ei ole, vaan kärpäset kuoleentuu  nätisti. Ja kun nuo ovat paljon pienempää lajia, niin hengenlähtö niillä  on sataprosenttinen. Muuta haittavaikutusta tuskin lienee kuin paikallinen punoitus. Ja tietenkin niistä sinun siemenistä voi muljahtaa itu, vaan sepä vain lienee hyväksi, kun sinulla sitä jälkikasvua lie riittävästi,  Jaska sanoi rohkaisevasti irrottaen jo oranssinkeltaista suojakorkkia aerosolipullosta.
  Paavo irrotti housuja pitelevän vyön ja antoi housujen valahtaa alas. Jaska ryhtyi tiirailemaan  kaverinsa alivuokralaisia. Koskapa ei tiennyt, ovatko otukset paljaalla silmällä havaittavissa.
  - Suihkautahan jo, että saan nostaa housut. Tämä on perin kiusallista, Paavo häpeili.
  Jaska  oli polvillaan Paavon edessä ja tiiraili läheltä Paavon karvapehkoa jopa kädellä silitti, että näkyykö kiusankappaleita.
  - Taitavat ollakin  niin pienikasvuista rotua, kun en näe yhtään jyrsijää mulkkusi kimpussa. Vaan hampaanjälkiä ovat vissiinkin nuo punaiset pilkut. Voihan ne olla päivällä jossakin ihonpoimussa nukkumassa.
  Samassa ovi tempaistiin auki.
  Ukot jähmettyivät kuin suolapatsaaksi. Jaska oli Paavon edessä polvillaan sekä Paavolla housut kintussa. Kun Elli porhalsi navettaan, pysähtyi henkeään haukkoen. Mutta  Ellin aito hämmästys ei kestänyt kauan.
  - Herrasiunatkoon! Tämmöistä peliäkö täällä pidetään. Thyi! Että tämäkin vielä piti omilla silmillä nähdä. Ollaan muka olevinaan niin heteroja, vaan täällä homopeliä pidetään.
  - Elähän nyt Elli...
  - Elänhän minä... ja nosta sinäkin, muutama pervo, ne housusi ylös! Eipä  tuommoista tarvitse peilata. Nyt saatana!  Eiköhän se kiima haihdu, kun vähä viilennetään.
(jat.)