Jaska tiesi, että ilman tehostettua juomaa homma ei onnistu huonostikaan. Siksi hän olikin jälleen pannut simaan voimaa.
  Perälän Paavo ja Kerttu olivat täysin heittäytyneet kulttuurin suurkuluttajaksi. Heidän tehtävänään oli toimia runoillan vetäjinä.
  Piritta-Anneliina oli saapunut pienellä autollaan jo aikaisin paikalle. Jaska meinotteli päästä läheisempään kontaktiin Piritta-Anneliinan kanssa, mutta Ellin tutkiva silmä oli aina seuraamassa.
   Yleisö alkoikin olla paikallaan ja Perälän pariskunta valmiina tehtäväänsä, kun esiintymislavan vierustalta alkoi kuulua suuriäänistä keskustelua. Jaska oli ottamassa ennakkoon hiukan juhlasimaa. Mutta pettyi.
   Jaska kirosi ja oli täysin sekaisin. Jaska vannoi että ilman simaa tilaisuus on peruttu. Joku ilkeä oli käynyt pimeän  suojissa kumoamassa juomapanikän maahan.
   Juhlakansakin alkoi liikehtiä. Paljon mainittu sima, edellisistä juhlista, oli vetänyt koko pitäjän liikkeelle... Pettymyksenhuutoja alkoi kuulua ja lipun hinnan palautusta.
  Perälän Paavo kokeneena miehenä tiesi, että ei juhlia voisi pelastaa  enää mikään. Niinpä hän nousi lavalle ja vaati hiljaisuutta.
  - Hyvä juhlakansa, Valitettavan tapahtuman vuoksi olemme pakotettuja perumaan  tilaisuuden. Tämmöistä tapahtuu. Pääesiintyjä on huomannut olevansa estynyt, valmistavien toimen- piteiden mentyä vikaan. Toivotaan että saamme tulevana juhannuksena jälleen nauttia paikallisinvoimintehtyä korkeakulttuuria. Kiitoksia jokaiselle erikseen. Jos on menneen pääsymak- sunsa vaivainen, voi sen huomenna, mutta vain huomenna, noutaa kulttuuritoimistolta. Kulttuurisihteeri on tavattavissa klo 11.00-14,00
Maksu annetaan vain pääsylippua vastaan... 
jat.