VILIKASUJA.
***
Vaen ei tässä mittää. Läski kasvaa ja taevas lähennee. Pakkanen ei pane eikä itän halla. Suurilla isännilla on isot potut ja monella perse maata viistää.
***
NO, välijäkö sillä. Aeka kulluu ja syötävä vähenee.Vuojet on kun sarijatulta. Yksi on menny niin uutta jo putkeen työnnettään. Ei kauaa yhen kohalla mee. Nii ja hutiosumija järkijään.
***
Vasta sitä opetteli konttaelemmaan ja näestäpuolin taetaa olla sama oppi tarpeen. Iliman viinaaki. Sehän tahtoo olla tätä.
***
Voeko enempää toevua, iliman toevua? Seon vaarallista asettaa suurija suunnitelmija täötäntöön. Seoraa konkurssi ja alamäki ja taas akat naoraa. Voe -tana.
***
Joo pihallahan ne köyhät on. No, korkeintaan venneen alla. Vaen kesällä taas on rannalla hamppari. Ja töetä saa muurari jos on -vappaana...! Laenkoura on suuri ja karkija.
***
Mistähän se nyt mummovaenajan seslonkit tähän nykäsi No koska tuli tyrkylle niin sehän pittää käsitellä!. Sehän mumman sänky oli sivustavejettävä puusänky.Olokipatja ja yöllä viihteenä lutikoeta ja kirppuja.
***
Vaen mitä näestä. Sehän on maallista tavarata ja sittei meikäraokalla ou. Ei tavaran palijous aenakaa oo haetolla siellä Pietarin keleposuustestissä.Oon siinä luulossa että rikkaos on melekonen haettatekijä?
***
Sanoppa, mikä tässä Suomalaesessa menossa sinnua ahistaa? Sekö että rikkaat saa palijo rahhaa. Perkule ohan sitä itekelläki - pari senttii. Eijoo vaen oo järkevää sijotuskoheta.
***
Saaturi suomessa ei kunnon köyhää oo, jos eijoo ite pannu asijoetaan pilalle. Meikällä eijoo rahhaa vaen ruokanen koti. pääsee syömmään joka päevä, liikaaki. Moni suurikurkkunen seon pistäny talosa ja tavarasa kurkusta alas, ny sitte rymyvää venneen alla - katkerana.Syyttää toesija - mitäs lähit!
***
Tojellinen köyhä on se jolla ei oo mittää tietua mitä huommenna suuhun pistää. Pertana - suomen köyhät ajjaa aotoella ja ravatti kaolassa. No, niin kauan se onnistuu kun riittää semmosia jokka haluaa yhteikuntaan lissää jaettavvaa. Tekevät eikä napise. Vaen ne alakaa olla eläkeijässä.