Tuomo oli kovin tyytyväinen asian saamaan käänteeseen, ja samalla hänen mielialansa nousi humahtamalla ylös. Tuomo ei antanut tuon kuitenkaan sen kummemmin haitata, mitäpä hän käytetyllä mielialalla? Enää enempää aikailematta Tuomo lähti eteenpäin aluksi hitaasti ja sitten kiihdyttäen, kunnes vauhtisokeus yllätti hänet, ja hän juoksi päin puuta. Nyt olikin Tuomolla naurussa pitelemistä, sillä jokin kummallinen tunne tempoi hänen nauruhermoja!
Tuomo ei kuitenkaan halunnut pilata tilanteen vakavuutta nauramalla, Mutta itkullekkaan hän ei antanut valtaa. Törmäys oli ollut valtava. Suuri tukkipuu oli taittunut kuin tupakka, Mutta Tuomo ei ole tupakkamiehiä, niin hän ei kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota.
Siinä taivastellessaan Tuomo näkee moneen päivään ensimmäisen ihmisen, tai ainakin hän otuksen ihmiseksi ajattelee. Otus kulkee kahdella jalalla ja jotain turkiksistatehtyjä asusteita sillä on päällä. Parta ja tukka ovat harmaat ja takkuiset, vain tihrusilmät tuijottaa karvojen välistä. Tuomo kun on herrasmies, hän tervehtii ja kysyy Suomenkielellä: -Mikä maa, mikä valuutta?. Ukolle se on liikaa. Ukko nostaa kädessään olevan ryhmysauvan ylös, ja on juuri sivaltamassa Tuomoa sillä päähän, kun "himohäss" vaikuttaa. Kuin tuuli Tuomo on muissa maisemissa.
***
Kuten sanoin ,Tuomo on herrasmies, mutta hyvästelemään hän ei ukkelia ehtinyt! Nyt alkoikin jo maisemassa näkyä ,yhä enemmän merkkejä ihmisen läsnäolosta. Alkoi näkyä kinttupolkuja ja puunkantoja metsässä. Tuomo pysäyttää vauhtinsa ja miettii , että on tuumaustunnin aika.  
Tuomo istahti isolle puunkannolle ja mietti seuraavaa siirtoa. Ensimmäinen ajatus hänellä oli päästä metsästä pois, ihmisten ilmoille. Hän silmäili edessään luikertelevaa metsäpolkua, suhtautuen aivan rauhallisesti sen liikkeisiin! Äkkiä , jostain hyvin kaukaa, kuuluu suuri pamaus. Tuomo yritti vaistota mistä päin ääni tulee, eikä pystynyt sitä määrittään. Kun ei parempaa selitystä löytynyt , hän tyytyi väliaikaisratkaisuun, että pamaus mahtoi olla pieru. Koska pamaus ei oleellisesti tilanteeseen vaikuttanut, Tuomo nollasi tilanteen , ja aloitti suunnitelmat aivan alusta. -jat-