KUMI PUHKI!
***
Vetasin tuossa 3h painajaiset. Sitte sattu että Nukkumatin aautosta puhkesi kumi ja tuntu olevan uuvet kumit kattelussa. Eipä auttanu muu kun nousta koneelle ootteleen Nukkumatin uutta tulemistta. Sitä oootellessa muutamija huomijoeta varsitien varrelta.
***
Päästöissä löytyy ja tuotot plussalla. Maailma pelastuu? Kenelle? Kas monella vaikeaa on olla ja elää . Aina on joku vastaan ja joku peesaa. Joku huutaa hallelujaa joku kiroaa saatapeetä. Ilta painuu mailleen ja toisinaan järveeen, mutta pelastuuko?. Aamulla sen näkee!
***
Voi ihmiset poloiset. Mihin me ollaan menossa. Juna kulkee vaan... Veturin pyörät kolisee sähköistävoimaa.
Johdossa vikaa ja huuto ei mene kohteeseen. Veturimies muistelee kaiholla höyryvoimaa. Kuin silloin ennen...Ja taustalla soi surujen sävel...
***
Junat lakossa ja veturissa vetää kaikista ovista, lovista paistaa hentoinen valonsäde. Suuressa maljassa killuu boolia, siellä piiloilee räyhähenki. Pohjalla lepää nukkumatti! Nukkumatin autossa kumi puhki ja pensa lopussa. Lepää rauhassa.  Polkupyörällä paremmat unet. Tai manillakoysi ja vaseliini.
***
Kapellimestarilla puikko hukassa. Rytmi sekaisin ja kaaos paikalla. Mitä voisi keksiä että löytyy rytmi paikalle ja Rauha on rientänyt iltalomalle. Rauhoittuu kun saa...
***
Miina herää suureen pamaukseen Toivo toivonsa heittänyt järveen. Onneksi on kesä, ei käynyt kuinkaan. Toivo ei menettänyt toivoa ja sai rauhan Toivossa on hyvä elääl, kun on toivo tsllelle.
***
Rauhaton Mooses lienee yhä suossa, sen puossa on päästö loppunut ja korvissa soi luopujan sävel. Suuri orkesteri lyö tahtia eikä Lipponen lipeä. Kipeä ukkovarvas tietää onko huomenna pouta.
***
Aasi-sanomat kokevat asiatulvaa. Vieras väsyy ja hirttäytyy läheiseen oksaan. Voi - laho ei kestänyt. Loppu on lähellä. Vai onko uuden alku`? Seikka on selvitetävä ennen kuin vahinko tapahtuu. Vahigosta viisastuu. Otetaan opiksi! - varataa varmemmat värkit.