PÄÄSTÖT
***
Päästöissä löytyy ja tuotot plussalla. Maailma pelastuu? Kenelle? Kas vaikeaa on olla ja elää . Aina on joku vastaan ja joku peesaa. Joku huutaa hallelujaa joku kiroaa saatapeetä. Ilta painuu mailleen ja toisinaan järveeen, mutta pelastuu?? Aamulla sen näkee!
***
Voi ihmiset poloiset. Mihin me ollaan menossa. Juna kulkee vaan... Veturin pyörät kolisee sähköistävoimaa.
Johdossa vikaa ja huuto ei mene kohteeseen. Veturimies muistelee kaiholla höyryvoimaa. Kuin silloin ennen...
***
Junat lakossa ja veturissa vetää kaikista ovista, lovista paistaa hentoinen valonsäde. Suuressa maljassa killuu boolia, siellä piiloilee räyhähenki. Pohjalla lepää nukkumatti! Nukkumatin autossa kumi puhki ja pensa lopussa. Polkupyörällä paremmat unet. Tai manillakoysi ja vaseliini.
***
Kapellimestarilla puikko hukassa. Rytmi sekaisin ja kaaos paikalla. Mitä voisi keksiä että löytyy rytmi paikalle ja Rauha on rientänyt iltalomalle. Rauhoittuu kun saa...
***
Miina herää suureen pamaukseen Toivo toivonsa heittänyt järveen. Onneksi on kesä, ei käynyt kuinkaan. Toivo ei menettänyt toivoa ja sai rauhan.
***
Rauhaton Mooses lienee yhä suossa, sen puossa on päästö loppunut ja korvissa soi luopujan sävel. Suuri orkesteri lyö tahtia eikä Lipponen lipeä. Kipeä ukkovarvas tietää onko huomenna pouta.
***
Aasisanomat kokevat asiatulvaa. Vieras väsyy ja hirttäytyy läheiseen oksaan. Voi - laho ei kestänyt. Loppu on lähellä. Vai onko uuden alku`? Seikka on selvitetävä ennen kuin vahinko tapahtuu. Vahigosta viisastuu. Otetaan opiksi! -