Vaalit onkäyty. Voittoja ja tappioita. Kellään putoajalla naama ei loista. Kansantahto on häilyvää. Jota   se iskee - isku on tuntuva. Karvas kalkki on juotava.
***
Karvasta on  sokeriton hillo. Karvat kraapii limakalvot verille. Synti rehoittaa tehden heikoksi. Rukouksen voimin , pääsee perille. Autuaita ovat perillepäässeet, sillä he voivat palata. Sokeri puuttuu, karvoja liikaa. Ei ole piikaa joka ei nöyränä kulje.
***
Maksa kärsii kohtuuttomat nautinnot. A-sian mutkistuessa piirut kohallaan. Vakosamettia vakoon, ja lakoon menevät kaurat ja kurkiaurat kyntää päivien laajaa ulappaa. Laiva aalloilla antaa vihjeen elämästä ja emännät veisaa hartaana- jospa saisin kerran viel.........
***
Hiiriä vasemmalla ja oikeassa onnenlehti. Puukontuppeja sataa tupettomille puukoille. Pannussa pontikkaa ja älymystö selällään. Viina on viisaan juoma, mutta Ahneellä paskanen loppu. Mikä hoppu hänenkään? Kirjavat on kintaat Lapinmiehellä ja Kokkelissa on piimänjuuri.
***
Puutuva perä, sanoo sanansa ja katso, kauas missä katse kantaa. Tyyne kyntää eikä vaadi palkkaansa. Anova katse silmissä käy poika merenrantaan. Antaa ylen ja YLESSÄ soi sunnuntainsävel.
***
Laskemalla on helppo tulla alas. Jakolasku on tarpeen jos puu kohdalle sattuu. Jälkipolvien vierotuslaksu on kamala maksaa, mutta taksaa on vaikeaa määrätä. Voi häärätä hellan ääressä jos on emäntä. Isännällä tuskin riittää riippumattomia ajatuksia ? Jälkijasvu täyttää maan ja onnessaan unhoittuu maailman hätä! -O-‎20.‎4.‎2015