HAAROJA
***
KUULAANA kaareutuu syksyinen taivas. Sinistä tyrkyllä, Muutamia pilvenhattaroita ja arskakin paistaa. Esteri tiputellut hedelmiään maahan, lähelle puuta. Kuinkas muuten. Puussa vielä enempi! Joka päivä lisää pudokkaeta.
***
LIEVENTÄVÄ asianhaaraa on liitetty haaraliikkeeseen. Haaraliike vaatii notkeutta tai liikemiestaitoa. Peräti aitoa tunnelmaa ja monenlaista kannanottoa.
***
KANNANOTTO on vaikeaa jos on Norjanlipposet. Tiijä millaset Norjan lpposet on.? Jostaki luvin sellasista. Onko niissä kantaa laisinkaan, mutta olettaa sopii, jos ei ole ahasta. Rahasta liikkuu raskaskin perse, ilman penkkiä.
***
VAIKEAKSI menee tää homma. Nukuttaakin !! Päiväunia nähden seilaan tämän päivän iltaan. Kurkku karhejana pistin vaseliiniä rokkatorveen. Vaseliini oli myrkkyä. Kurkku on nyt liukas mutta karkea. Pitää hyvin vaikka reilummasti karijasee. Ja sitten paranoo kun tullee käännekohta. Tietysti pittää olla otollinen otatus.
***
HAMPAAT helisee menneitä loistonpäiviään. Juuret vain irvistää huomisen kauheudelle. Tympeäntuntoista on pistää fluoria suuhun kun puuhun nousee moni perse eellä. Veellä on pesty monet poijat puhtaaksi ja kaikkialla on paniikki päällä. Sillä totisesti, totisesti totuus paljastuu eikä se ole mitään lapsen kateltavaa.
***
TUULI vinkuu ja moni hinkuu kissaa pöyvälle. Kissa rukka. Sukkamehulla käynnistyy ankea perhe-elämä. Vahva aromi antaa syitä ja seurauksia, eikä sille loppua näy. Ulkoruokinta antaa väriä poskiin ja syksy saa. Mutta pystyykö?
***
PITEMMITTÄ pölinöetta aamu on avattu. Helppo homma. Sanainen arkku oli unohtunut auki ja huitsin nevadaan on häipyneet sanat jotka tarpeen nyt olisi. Ilman sanoja ajatus pätkii, eikä löyvä kohettaan. Näin on käynyt kohta valmista. Sahtivaari sanansa sanoo! ja tahtoo palkanlisää.