TUKKAPUTKELLA,
***
Kellot hakkaa sekunteja yötä päevää. Kaekki kellot hakkaa kuitenki sammaa tahtija riippumatta siitä mitä osotin näöttää. Ei ees hienot tikitaalikellot oo tuoneet ajankulukuun hitustakkaa noppeotta. No, tukkaputkellahan tässä mennään nytki joten vaohti on sopiva.
***
Toesinaan tuntuu, että liiankin suurella votakalla se ajanratas kieppuu. Seon sinäsä melekonen ihime. Aatteleepa vaekka minkälaesta härrävärkkijä niin se iliman ulukopuolista vaohinantajaa takkuuvarmasti pysähtyy. Jos ei pysähy se oesi se ikiliikkuja. Vaen tämä pallo se vaen pyörii, samalla mennä lotkottaa ratallaan hijastelematta sekunnilleen sitä sammaa vaohtijaan. Vuorokauvessa kerran akselin ympäri ja vuuessa arskan ympäri.
****
Ihan kellosa voe tarkistaa, niin on tarkat nuo aekataolut. Joku voema siellä täötyy olla takana ja ennakoetu suunnitelma. Mitä ihimeen tarkotusta kaekella muuten oesi.
***
Muka suuret tietemiehet rakentelevat niitä teorijoetaan. Mutta meleko falskija taetaa olla niilläki ne ajatukset. Kysymyksijä on monija, mutta vastaokset on hakusessa. Vaekka on vastaokset epävarmoja niin tottuutena julistettaan omija teorijoeta. Niissä kuitenki johonmukasuus on aeka hukassa.
***
No, liekö tuolla välijä? Jokkaesella on omat tottuutesa ja teoriasa ja saa ollakin, joutessani vaen vatuloen paremman asijan puutteessa.
***
Eihän tuosta niin takkuita oo nykyaekana niistä pukinkaa reissuista. Se Pukkiki on sen verran vanaha äijä, että jos sattuu kovin kovat pakkaset, niin kattoo aattoiltana parraaksi naottija takkatulen loemusta. Se sukupolovenvaehos on taennu Korvatunturissa mennä ketuille? Miten tontusta oes pukiksi? Kysyn vaen, enkä saa vastausta. Näetä suurija asijoeta miettien huomiseen